Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, έκανε αποδεκτό το αίτημα της 19χρονης Βρετανίδας που δικάζεται για ψευδή καταγγελία βιασμού, για αγόρευση ενώπιον του, της ψυχολόγου που παρακολουθεί τη 19χρονη.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, η διαδικασία θα γίνει την 1η Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι μέσω εικονότηλεδιάσκεψης. Λόγω της μη ύπαρξης του αναγκαίου εξοπλισμού στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, η διαδικασία θα διεξαχθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
 
 
Την ημέρα εκείνη η Βρετανίδα ψυχολόγος θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της χώρας της και μέχρι τότε θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις σε τεχνικό επίπεδο ώστε να πραγματοποιηθεί η εικονοτηλεδιάσκεψη.
 
Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, αγορεύοντας στο δικαστήριο, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αποδεκτό ως έγγραφο την κατάθεση της ψυχολόγου χωρίς αντεξέταση γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό, όσον αφορά τη γραμμή που ακολουθεί η κατηγορούσα αρχή στην εν λόγω υπόθεση.
 
Υπενθυμίζεται ότι η αγόρευση της Βρετανίδας ψυχολόγου που παρακολουθεί τη 19χρονη θα γίνει στο πλαίσιο της δίκης εντός δίκης που διεξάγεται στο πλαίσιο της υπόθεσης.