Παρά τους -2 βαθμούς Κελσίου που επικρατούσαν χθες και προχθές στη ρωσική πρωτεύουσα, το κλίμα στις επαφές που είχε στη Μόσχα ο υφυπουργός Τουρισμού δεν ήταν καθόλου ψυχρό.

Αντίθετα, όπως δήλωσε στον «Φ» ο Σάββας Περδίος, τα μηνύματα και τα αποτελέσματα των νέων συναντήσεων του στη Ρωσία είναι ενθαρρυντικά, γιατί, όπως είπε, «νιώθουμε ότι υπάρχει δυναμική για την Κύπρο και διάθεση για ταξίδια», εκφράζοντας αισιοδοξία για αύξηση της ροής Ρώσων τουριστών τη φετινή χρονιά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Δημοσθένους: Πληγή για τον τουρισμό η έλλειψη Κυπρίων

Ο υφυπουργός Τουρισμού, που βρέθηκε και πριν τρεις εβδομάδες περίπου στη Μόσχα, συνάντησε προχθές στη νέα του επίσκεψη τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας και τη γ.δ. του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας, θέτοντας ενώπιον τους το αίτημα της Κύπρου ώστε να επιτραπούν οι ναυλωμένες πτήσεις για τη φετινή χρονιά αλλά και να αυξηθούν οι δρομολογημένες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα και από διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τον κ. Περδίο, οι ρωσικές αρχές θα εξετάσουν τα αιτήματα, προωθώντας τα στις επιτροπές πρωτοκόλλων που υπάρχουν και στη Ρωσία εξαιτίας της πανδημίας. Είπε, πάντως, ότι συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να παραμείνουν σε επικοινωνία και εάν χρειαστεί θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως οι Ρώσοι είδαν θετικά την έγκριση από την Κύπρο του Sputnik και του Sputnik Light και την κάλυψη των εξόδων για καραντίνα και πως το κλίμα στις συναντήσεις ήταν θετικό. Τα μηνύματα που πήραμε, σημείωσε, είναι ενθαρρυντικά και επιτρέπουν αισιοδοξία ότι το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία θα είναι αυξημένο, ιδιαίτερα εάν ικανοποιηθούν και τα αιτήματά μας, αφού πέρσι δεν υπήρξαν ναυλωμένες πτήσεις, είπε. Ανέφερε πως οι ενδείξεις ήταν θετικές και βάσει των όσων συζητήθηκαν και στην πρώτη επίσκεψη στη Μόσχα με αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές ταξιδιών, οι οποίοι ενημερώθηκαν και για το σχέδιο κινήτρων που απευθύνεται προς tour operators. Είπε, τέλος, πως  οι επισκέψεις στη Ρωσία τη συγκεκριμένη περίοδο δεν ήταν τυχαίες αφού το Υφυπουργείο θέλησε να προλάβει την μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας που γίνεται τον Μάρτιο.