Στα πλαίσια υλοποίησης των στρατηγικών στόχων για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της επαρχίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας  Πάφου έχει πρόσφατα διευρύνει τις δυνάμεις της με την ένταξη σε αυτήν και της κοινότητας Πωμού. Με την ένταξη του Πωμού, η ΕΤΑΠ Πάφου αριθμεί πλέον στις τάξεις της τρεις Δήμους, επτά Κοινότητες και άλλους επτά φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου.       

Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ επισημαίνει ότι η κοινότητα του Πωμού απέδειξε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη δυναμική και μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να αναβαθμιστεί και να διεκδικεί επάξια το μερίδιο που της αναλογεί. 

« Οι δύο φορείς μετά από αρκετές συναντήσεις που προηγήθηκαν», αναφέρεται, « έχουν  συμφωνήσει ότι μέσα από συλλογική προσπάθεια και με όπλα την όρεξη για σκληρή δουλειά, τα μέσα και την τεχνογνωσία που μαζί διαθέτουν, θα στοχεύσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της κοινότητας, αλλά και της προβολής της εντός και εκτός Κύπρου».

Προτεραιότητες που αρχικά τίθενται, σύμφωνα με τον τουριστικό φορέα της Πάφου, είναι μεταξύ άλλων ο εξωραϊσμός περιοχών και η καταπολέμηση της οπτικής ρύπανσης, η προστασία και περαιτέρω ανάδειξη μνημείων και σημείων ενδιαφέροντος, η εξέταση του ενδεχόμενου επέκτασης του βραβείου ακτές ποιότητας( Quality Coast) και στην κοινότητα Πωμού και η ολοκλήρωση και προβολή των ποδηλατικών διαδρομών της ευρύτερης περιοχής.

« ΕΤΑΠ και Πωμός θα προωθήσουν επίσης τη συμβολή στην αξιολόγηση, αναπροσαρμογή και  ανάδειξη των μονοπατιών της φύσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση, « την αναβάθμιση  της Δημόσιας Παραλίας και των προσφερόμενων υπηρεσιών, τον συντονισμό για την διεκδίκηση κονδυλίων από εθνικούς πόρους και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τον συντονισμό για τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων και εκδηλώσεων, την σύνδεση της περιοχής  με δημόσια συγκοινωνία και την παροχή στήριξης για αναβάθμιση των προωθητικών εργαλείων της κοινότητας».     

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και άλλη συνάντηση εκπροσώπων των δύο φορέων με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και έναρξη υλοποίησης συγκεκριμένων  δράσεων, δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή του Πωμού θεωρείται από τους τουριστικούς φορείς της Πάφου ότι έχει μέλλον και προοπτική.