Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρδο «Λοχία Ευμένιου Παναγιώτου» στην Λεμεσό, η τελετή διαβεβαίωσης των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 7ης εκπαιδευτικής σειράς, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη. Οι γυναίκες ΣΥΟΠ, αφού πέρασαν την Βασική Εκπαίδευση στο ΚΕΝ Λεμεσού, τοποθετήθηκαν σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς στις οποίες θα παρουσιαστούν μετά και την ολοκλήρωση του Σχολείου Μαχητού.

Ο κ. Αρχηγός στην Ημερήσια Διαταγή του, τις καλωσόρισε στην στρατιωτική οικογένεια και αναφέρθηκε στην μεγάλη τιμή και ευθύνη που ανέλαβαν με το να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της Πατρίδας καλώντας τις να αφιερώσουν το μέγιστο των δυνάμεών τους για να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες του Κυπριακού λαού. Σημείωσε, ότι από σήμερα εντάσσονται στον επιτυχημένο θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών, ο οποίος έχει προσδώσει νέα δυναμική και προοπτική στην Εθνική Φρουρά.

Καταλήγοντας, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, τις προέτρεψε να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν την νέα επαγγελματική πρόκληση, εργαζόμενες με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και σεμνότητα βελτιώνοντας συνεχώς τις ικανότητές τους μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση.

Πηγή: Philenews