Η αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για τη σφαγή των ζώων  «είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον γεωργικό τομέα εδώ στην Κύπρο,που προκαλεί ζημία στην οικονομία, στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, και έχει επιπτώσεις στην οικονομική σταθερότητα της Κύπρου στο σύνολό της», λέει ο  Αρχιραβίνος Κύπρου Αριέ Ζεέβ Ράσκιν.
 
«Οι αλυσίδες εφοδιασμού δεν λειτουργούν βάσει των μέτρων και τα σφαγεία στο Ισραήλ όπως και άλλες χώρες με εβραϊκό πληθυσμό δεν έχουν την ικανότητα να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για κρέας Kosher», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Αυτή, προσθέτει «είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον γεωργικό μας τομέα εδώ και η περαιτέρω καθυστέρηση θα δει άλλους να ανταποκρίνονται στη ζήτηση».

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «η μέθοδος Shechita είναι μια ανθρώπινη μέθοδος σφαγής ζώων που συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες καλή μεταχείρισης των ζώων και υποστηρίζεται από τον κανονισμό των ευρωπαϊκών κανονισμών ΕΕ 1099».

«Αυτή την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας με τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις, η σοβαρή ελπίδα είναι ότι οι ηγέτες μας θα έχουν τη σοφία να κάνουν τις σωστές ενέργειες για όφελος του γεωργικού μας τομέα εδώ στην Κύπρο, καθώς και της kosher κατανάλωσης διεθνώς», καταλήγε.

 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ