Πριν από λίγες μέρες, κτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου άγνωστό μου άτομο που φορούσε μπλουζάκι με το λογότυπο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και μου ζήτησε άδεια να εισέλθει στο σπίτι για να καταγράψει την ένδειξη του μετρητή της ΑΗΚ που έχω σπίτι,  ώστε να μου γίνει η ανάλογη χρέωση αργότερα. Υπό κανονικές συνθήκες, μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, όμως αυτή την εποχή, όπου μας λένε να μένουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού και να μην πραγματοποιούμε επισκέψεις ούτε και σε αυτά τα παιδιά ή στους γονείς μας, είναι εντελώς ακατανόητη. Εάν δεν κάνω λάθος, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ήταν από τις πρώτες που έκλεισε τα ταμεία της για να μην έρχονται οι υπάλληλοί της σε επαφή με πελάτες και κινδυνεύουν από τον ιό και τώρα τους στέλνει στα σπίτια, στα οποία ίσως να υπάρχουν και άτομα σε απομόνωση; Μπορεί να μας εξηγήσει η ΑΗΚ γιατί στέλνει υπαλλήλους της σε σπίτια ενώ μπορεί απλούστατα και ασφαλισμένα, να τηλεφωνεί στους πελάτες της και να τους ζητά να της πουν οι ίδιοι την ένδειξη των μετρητών; Επιπλέον, τι μέτρα για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνει;          Χριστόφορος Μ. 
Τα όσα αναφέρει ο αναγνώστης μας, χαρακτηρίζονται ως πολύ σοβαρά από τη στήλη, γι’ αυτό και χθες, αμέσως μετά τη λήψη της επιστολής, της δώσαμε προτεραιότητα στη διερεύνηση και ενημερώσαμε σχετικά την εκπρόσωπο τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία προχώρησε αμέσως σε σχετική διερεύνηση.
Δύο περίπου ώρες αργότερα, μας απέστειλε την ακόλουθη απάντηση:
«Η ΑΗΚ μέσα στα πλαίσια της διαχείρισης της κρίσης, πρώτιστη έγνοια έχει την προστασία της υγείας τόσο του προσωπικού της όσο και των πολιτών, που δυνατόν να έχουν ακόμα επαφή με μέλη του προσωπικού. Ένα ριζικό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το κλείσιμο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών της.
Τα μέτρα που παίρνονται ενισχύονται καθημερινά ανάλογα με τις αποφάσεις της Πολιτείας και τις δικές μας εμπειρίες.  
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που αναφέρει ο αναγνώστης σας, συμφωνούμε απόλυτα μαζί του ότι η επαφή μπορούσε να αποφευχθεί. Παρά τις συχνές εγκυκλίους που εκδίδουμε προς το προσωπικό για εφαρμογή μέτρων προστασίας και πρόληψης, είναι αδύνατον να διασαφηνίσουμε από την αρχή όλα όσα δυνατόν να προκύψουν. 
Γι’ αυτό και η εφαρμογή είναι δυναμική και εξελικτική και επί καθημερινής βάσης επικαιροποιούμε τόσο τα μέτρα όσο και τις οδηγίες προς το προσωπικό.
Η παρατήρηση του αναγνώστη σας είναι απόλυτα σωστή και τον ευχαριστούμε πολύ, που με αυτόν τον τρόπο μας βοηθά στην καθημερινή μας βελτίωση».