Ο Κυριάκος Πολυκάρπου στηλιτεύει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Στην, κατ’ άλλα ευρωπαϊκή Κύπρο, η κατάσταση αρκετών δρόμων θυμίζει περισσότερο το οδικό δίκτυο τριτοκοσμικής χώρας και είναι αμφίβολο εάν υπάρχει έστω και ένας δρόμος ο οποίος είναι χωρίς ψεγάδι. Ανάμεσα στα προβλήματα που παρατηρούνται περιλαμβάνονται καθιζήσεις, ρωγμές, σκασίματα, τρύπες, μικρά και μεγάλα σχίσματα, λαγκούβες και αποκόλληση οδοστρώματος.

Εξάλλου, η κατάσταση για τους οδηγούς επιδεινώνεται λόγω του ότι σε πολλούς δρόμους τοποθετήθηκαν σαμαράκια/κυρτώματα ή και υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών από τις οποίες είτε αποκολλήθηκε η ειδική μπογιά που τοποθετείται είτε απλώς από την πολλή χρήση δεν φαίνονται οι σημάνσεις, κάτι το οποίο δεν είναι επικίνδυνο μόνο για τους οδηγούς αλλά κυρίως για τους πεζούς.

Ένα άλλο θλιβερό φαινόμενο που παρατηρείται είναι τα σχίσματα που προγραμματίζονται για να τοποθετηθούν διάφορες υπηρεσίες εταιρειών τηλεπικοινωνίας, Αρχής Ηλεκτρισμού, υδατοπρομήθειας, αποχετεύσεων κ.λπ. Οι συγκεκριμμένες αυτές τομές παρουσιάζονται κάθετα ή και διαγωνίως των δρόμων, στους οποίους δημιουργούνται προβλήματα λόγω έλλειψης επαρκούς οδικού φωτισμού και σηματοδότησης ή εγκατάλειψης για λίγες μέρες του έργου με ρυθμό χελώνας, κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς και ειδικά τα βράδια.

Η διαπίστωση για την επικρατούσα απαράδεκτη κατάσταση αφορά κυρίως τους δρόμους εντός των ορίων των Τοπικών Αρχών και κυριολεκτικά δεν υπάρχει έστω και ένας δήμος που δεν παρουσιάζει οδικά προβλήματα. Ειδικά οι δρόμοι της υπαίθρου, βρίσκονται εμφανώς σε χειρότερη κατάσταση και σε κάποιες περιπτώσεις οι δρόμοι «φαντάσματα» βελτιώνονται στο πλαίσιο κατασκευής υπεραστικών δρόμων οι οποίοι είτε διασχίζουν κοινότητες είτε επειδή βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λεωφόρος Ευαγόρου στη Λευκωσία, η λεωφόρος Τσερίου στο Στρόβολο, αι οδοί Ιπποκράτους και Καραβοστασίου στη Λακατάμια, η οδός Διογένους στη Δευτερά, ο δρόμος Τσερίου – Δευτεράς κ.λπ.

Ας ελπίσουμε, όμως, να αναλάβει κάποιος την ευθύνη προτού προκύψει κανένα δυστύχημα με τραυματισμούς και θανάτους, γιατί θα αναζητείται το κραυγαλέο λάθος!