Υπό κράτηση μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και έχει καθορισθεί η δίκη στο Κακουργιοδικείο στο οποίο παραπέμφθηκε ήδη από χθες, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όπως παραμείνει ο ένατος Σύρος που έχει συλληφθεί για τον φόνο εκ προμελέτης του 20χρονου ομοεθνούς του την 10η Απριλίου στην παραλία της Χλώρακας.
 
Ο εν λόγω κρατούμενος προσήχθη εκ νέου σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας για το αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Το δικαστήριο αποφάσισε όπως ανακοίνωσε να παραμείνει υπό κράτηση ο κατηγορούμενος πλέον, δεδομένου ότι η διερεύνηση του φόνου είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ εξακολουθούν να καταζητούνται άλλα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων μάλιστα είναι αδερφός του.
 
Ο ένατος κατά χρονολογική σειρά συλληφθείς για την υπόθεση του φόνου, παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη στο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στις 3 Ιουνίου, λόγω συνέργειας μετά την τέλεση των ποινικών αδικημάτων για τα οποία θεωρούνται οι υπόλοιποι οκτώ ομοεθνείς του, ύποπτοι.
 
Αντιθέτως, για τους άλλους οκτώ υπόπτους το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανανέωσε χθες για άλλες οκτώ ημέρες τα διατάγματα κράτησης τους. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι απομένει ακόμη ένας μεγάλος όγκος ερευνών να διεκπεραιωθεί, με την ανεύρεση τεκμηρίων, τη λήψη μεγάλου αριθμού καταθέσεων από το περιβάλλον των υπόπτων και του θύματος, ενώ εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης άλλοι δύο καταζητούμενοι για τον φόνο.
 
Όπως διαφαίνεται από τις έρευνες των αρχών η Αστυνομία θεωρεί πως και οι εννέα κρατούμενοι, μαζί με τους δύο καταζητούμενους συμπατριώτες τους, είχαν ενεργό ρόλο στα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του 20χρονου στην παραλία «Βρέξη» της Χλώρακας το βράδυ της Παρασκευής 10ης Απριλίου.
 
Οι συλλήψεις τους, τόνισε ο εκπρόσωπος, έγιναν μετά από σχετική μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία βάσει της οποίας υπήρξε συνωμοσία των υπόπτων για να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη περιοχή της Χλώρακας με σκοπό να επιτεθούν στον 20χρονο που τελικά έχασε τη ζωή του, ως μέτρο τιμωρίας του για θέματα τιμής. Οι εννιά Σύροι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνομωσίας για διάπραξη φόνου, της απαγωγής προσώπου με σκοπό την διάπραξη δολοφονίας και της δολοφονίας εκ προμελέτης.