«Για όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, όχι οι πολιτικοί, αλλά η επιστημονική ομάδα, οι απόψεις ποικίλουν», δήλωσε στον ACTIVE o υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Υπάρχουν, είπε συστάσεις για το πώς διαχειριζόμαστε τις επαφές.

«Αν η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι πρέπει να διαπραγματευθεί τα θέματα υγειονομικής ασφάλειας, είναι άλλη φιλοσοφία. Ακούω τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών. O Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, πέρυσι, είχε ως αίτημα να μην φορούν μάσκα, ενώ τώρα ακούω αιτήματα να προσέχουμε πιο πολύ, γιατί κινδυνεύουμε. Οι προσεγγίσεις, που αντιμετωπίζουμε, είναι καθαρά αντιφατικές και η πιο ασφαλής οδός είναι οι συμβουλές των ειδικών», συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας.

Για την ειδική μεταχείριση των επαφών, ο κύριος Προδρόμου ξεκαθάρισε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας παρακολουθούν τα στοιχεία, τα οποία οι επιστήμονες κρίνουν ικανοποιητικά και ασφαλή, ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην προκαλούν συνέχεια αναστάτωση με την παραμικρή αφορμή.

Ο Υπουργός Παιδείας κλήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα 15 ημερών, που έδωσαν οι δάσκαλοι στο υπουργείο, για να τους επιλύσει σημαντικά ζητήματα. «Οι δάσκαλοι χθες έκλεισαν μία ώρα το δημοτικό σχολείο και τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο, επειδή είχαν απαιτήσεις, που αφορούσαν στα νηπιαγωγεία. Επίσης έχουν αίτημα για περισσότερη υγειονομική ασφάλεια αυτοί, που πέρυσι, αντί για μάσκα ήθελαν να χρησιμοποιούν προσωπίδες, με τους ειδικούς να προσπαθούν να τους πείσουν ότι, δεν ήταν εγκεκριμένο», συνέχισε ο κ. Προδρόμου.

Απάντησε ακόμη και στα της υποστελέχωσης, αλλά και για την ενίσχυση των μέτρων στα νηπιαγωγεία.

Ακούστε εδώ τι είπε: