Σε ουσιαστικές αντιφάσεις που πλήττουν καίρια την αξιοπιστία της εκδοχής της 55χρονης κατηγορούμενης, κάνει λόγο στην απόφασή της η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, Μαριλένα Θεοκλήτου. Η κατηγορούμενη κρίθηκε την Τρίτη (27/9), ένοχη μετά από ακροαματική διαδικασία στο αδίκημα των ψευδών παραστάσεων με σκοπό την καταδολίευση, καθώς απέσπασε το χρηματικό ποσό €18.000 το οποίο αφορούσε πώληση ακινήτου στην περιοχή του χωριού Ακρούντα της Επ. Λεμεσού.

Το Δικαστήριο μετά την καταδικαστική απόφασή του, όρισε νέα δικάσιμο αρχές Οκτωβρίου για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής. Η κατηγορούμενη σύμφωνα με τα γεγονότα κατά το έτος 2013, είχε ακούσει ότι ο παραπονούμενος ενδιαφερόταν για αγορά τεμαχίου γης και η ίδια του συστήθηκε ότι ασχολείται με αγοραπωλησίες. Μάλιστα είχε αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο ακίνητο ιδιοκτησίας δύο αδελφιών που λόγω τσακωμών που είχαν οι τελευταίοι, το ακίνητο θα «έμπαινε» σε δημοπρασία στο Κτηματολόγιο. Ακόμη, η κατηγορούμενη είχε αναφέρει ότι είχε κάποιον γνωστό της στο Κτηματολόγιο και μέσω αυτού θα διευθετούσε να πάρει το ακίνητο ο παραπονούμενος.

Ο παραπονούμενος αφού επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του και την κατηγορούμενη, το τεμάχιο γης έκτασης 2.070 τμ, η τελευταία τους ανέφερε πως η αξία του ήταν €18.000. Λίγο μετά το κούρεμα της Λαϊκής, το ζεύγος αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του τεμαχίου και έτσι κάλεσε την κατηγορούμενη και της έδωσαν σε μετρητά τη 1η Οκτωβρίου 2013 το ποσό των €10.000 ενώ τις υπόλοιπες €8.000, τα έδωσαν τέλους του ίδιου μήνα. Εν τέλει ο καιρός περνούσε και η κατηγορούμενη έλεγε στα θύματα διάφορες δικαιολογίες που παρεμπόδιζαν την κατάληξη της πράξης. Ο παραπονούμενος μετά από μερικούς μήνες κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων, αλλά μέχρι σήμερα η κατηγορούμενη δεν του τα επέστρεψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμο… €70 χιλ. για τεράστια ποσότητα καπνικών (εικόνες)

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά το 2015 ο κατηγορούμενος μετέβη μαζί με τον κοινοτάρχη της Ακρούντας και του υπέδειξε το τεμάχιο γης και τότε αντιλήφθηκε ότι η κατηγορούμενη τον κορόιδεψε, αφού το χωράφι δεν ανήκε σε δύο αδέλφια αλλά σε θεία και εξαδέλφη της οι οποίες δεν είχαν εξουσιοδοτήσει ποτέ την κατηγορούμενη να προχωρήσει σε πώληση του ακινήτου τους.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο σημειώνει πως η κατηγορούμενη δεν άφησε θετική εντύπωση. «Προέβαλε μια εκδοχή περί των γεγονότων η οποία δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής και στερείται πειστικότητας, ενώ σε διάφορα σημεία υπέπεσε σε ουσιαστικές αντιφάσεις που πλήττουν καίρια την αξιοπιστία της εκδοχής της», σημειώνεται στην απόφαση.