Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας υπέβαλε πριν από λίγο στον Χαράλαμπο Χρυσάνθου άλλως «Χάμπουργκερ» ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις κατηγορίες συμμετοχής σε δύο απόπειρες φόνου.

Η μια είχε διαπραχθεί τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα και η άλλη στις 16 Φεβρουαρίου στην Αγία Νάπα.

Στην πρώτη απόπειρα είχε τραυματιστεί ο φερόμενος ως στόχος και στη δεύτερη είχαν τραυματιστεί τρία πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τον στόχο.

Ο κατηγορούμενος, που παραδέχθηκε ενοχή, σε κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, μεταφορά πυροβόλου όπλου, κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου, μεταφορά εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή ναρκωτικών και προμήθεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κακουργιδικείου, Νικόλα Σάντη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν διάφορες ποινές που είναι συντρέχουσες, συνοψίζονται στα 35 χρόνια και στις οποίες συνυπολογίζεται η ημερομηνία έναρξης κράτησης.

Στην απόφασή του, το Κακουργιοδικείο σημειώνει ότι οι ποινές, μία προς μία, θα ήταν αισθητώς αυστηρότερες, μη αποκλειομένης ακόμη της επιβολής διά βίου φυλάκισης, αν δεν συνέτρεχαν ελαφρυντικά με τα οποία πιστώθηκε ο κατηγορούμενος και κυρίως εκείνα που αφορούν στην επί δικαστηρίω παραδοχή και συνεργασία του με τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Χάμπουργκερ» παραδέχθηκε συνολικά 24 κατηγορίες και μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.

Χθες, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ανέβαλε την υπόθεση που αφορά τον άλλο κατηγορούμενο, Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, για τον Σεπτέμβριο.