Μέχρι τέλος Ιουλίου επεκτείνεται πλέον το χρονικό όριο της υποβολής προσφορών για την δημιουργία του έργου της μαρίνας Πάφου. Σχετική απόφαση έλαβε το Υφυπουργείο Τουρισμού, δεδομένου ότι η αρχική προθεσμία που έληγε στο τέλος Ιουνίου παρήλθε άπρακτη επί της ουσίας, αφού η πανδημία και το lockdown σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, εκ των πραγμάτων καθιστούσε αδύνατη την προώθηση των διαδικασιών από τους ενδιαφερόμενους προσφοροδότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Στυλιανού: Στις «ελληνικές καλένδες» η Μαρίνα στην Κισσόνεργα

Παρά το εύλογο της νέας αυτής απόφασης, ωστόσο, οι τοπικές αρχές της Πάφου εμφανίζονται ανήσυχες για τη συνέχιση της όλης διαδικασίας αφού εκτιμούν ότι ασχέτως των εξωγενών παραγόντων που δημιουργούν δικαιολογημένες ή μη καθυστερήσεις, η ουσία είναι ότι το έργο ολοένα και παραπέμπεται σε βάθος χρόνου, συντείνοντας στο να χάνεται όλο και περισσότερο πολύτιμος χρόνος για την Πάφο τη στιγμή που οι άλλες τουριστικές περιοχές έχουν ήδη αποκτήσει αντίστοιχες αναπτύξεις και υποδομές.

Η νέα παράταση, σύμφωνα με τους αρμόδιους, δόθηκε δεδομένου ότι είχε διακριβωθεί πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από γνωστούς οίκους του εξωτερικού για εμπλοκή στην όλη διαδικασία.

« Οι εκπρόσωποι των οίκων αυτών εξέφρασαν έντονη επιθυμία να μπορέσουν να έχουν προσωπική γνώση των δεδομένων και κυρίως των χωροταξικών συνθηκών που υπάρχουν», σύμφωνα με την ίδια πηγή, « και συνεπώς αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει την περίοδο της γενικευμένης καραντίνας.

Πλέον, με την οικονομία να αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματα της διεθνώς και με την σύνδεση της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο ξανά, με την αεροπορική επανεκκίνηση, υπάρχει η δυνατότητα να επαναρχίσουν υπό ομαλές συνθήκες οι διεργασίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Η νέα μελέτη για την κατασκευή της μαρίνας της Πάφου θα κατακυρωθεί όπως υπολογίζεται σε διάστημα μερικών μηνών μετά την υποβολή και παράλληλα θα ετοιμάζονται οι όροι των προσφορών για την προκήρυξη και του κατασκευαστικού και λειτουργικού σκέλους του έργου, που αυτή τη φορά θα είναι ξεχωριστό από αυτό της μελέτης.