Η επίσκεψη Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινότητα της Έμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του με λεωφορείο στην επαρχία Πάφου, προκάλεσε προεκλογικά παρατράγουδα. Ο υποψήφιος Πρόεδρος επισκέφθηκε τοπικό καφενείο του χωριού Έμπας, το οποίο είχε την ταμπέλα του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρύσανθο Σαββίδη και τον τέως βουλευτή ΔΗΣΥ Κώστα Κωνσταντίνου.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης να γίνεται δεκτός στο καφενείο τυγχάνοντας θερμής υποδοχής. Η τοπική επιτροπή ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαχωρίζει τη θέση της και δηλώνοντας τη στήριξη της προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Η δήλωση μάλιστα, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, ήταν ομόφωνη από μέρους των μελών της. Το όλο γεγονός προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην κοινότητα και αντιπαραθέσεις που οδήγησαν τελικά και σε νέο επεισόδιο το Σάββατο. Σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται άτομο να πηγαίνει στο τοπικό καφενείο ανεβασμένος σε ανυψωτικό όχημα με σκοπό να κατεβάσει την ταμπέλα από οίκημα.

Από πλευράς Πινδάρου αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο καφενείο ανήκει σε ιδιώτη, δεν αποτελεί οίκημα της τοπικής του ΔΗΣΥ, ήταν όμως για χρόνια το στέκι των συναγερμικών της κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται από την Πινδάρου- ο διαχειριστής του καφενείου δεν έχει καμία σχέση με τον ΔΗΣΥ. 

Από πλευράς του επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υποψήφιος επισκέπτεται τις κοινότητες για να ενημερώσει στο πρόγραμμα του πηγαίνοντας σε χώρους συνάθροισης για να μεταφέρει τις θέσεις του. Σημείωσαν μάλιστα ότι τυγχάνει θερμής υποδοχής και ανέφεραν ως παράδειγμα και τις επισκέψεις του ακόμα και σε οικήματα των Λαϊκών Οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση της, την οποία εξέδωσε η επαρχιακή επιτροπή ΔΗΣΥ Πάφου, η τοπική  επιτροπή του ΔΗΣΥ Έμπας δηλώνει ότι επιβεβαιώνει τη στήριξη της στην υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη, χωρίς τη δική της έγκριση, εμφάνιση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη- συνοδευόμενου από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου- στο οίκημα της. «Τέτοιες ενέργειες είναι πρωτοφανείς και δεν συνάδουν με το σύγχρονο πολιτικό ύφος και ήθος που κάποιοι επικαλούνται.  Τα στελέχη και μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού Έμπας στέκονται απέναντι σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες και θα διαφυλάξουν την ενότητα της παράταξης αλλά και θα εργαστούν για την εκλογική επιτυχία του υποψήφιου του Δημοκρατικού Συναγερμού», καταλήγουν.

Στο επίκεντρο το Νοσοκομείο

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς τέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς που πραγματοποίησε χθες το πρωί, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε δήμους και κοινότητες της επαρχίας Πάφου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου του, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς να συνομιλήσει με το προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν ανάμεσα σε άλλα, τα σοβαρότατα προβλήματα σε σχέση με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου που επηρεάζουν άμεσα την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του.