Μην δεχθείτε να προκαλούνται άλλο οι χιλιάδες μισθωτοί που δεν παρακολουθούν καν αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν τους αφορά

Πριν 2-3 μέρες η στήλη έγραψε πως η Κυβέρνηση κατάντησε ο «μέσιντζερ» της Βουλής, μεταφέροντας κάθε φορά τα καμώματα βουλευτών στους τεχνοκράτες της ΕΕ και ενημερώνοντας μετά τους βουλευτές για την απάντησή τους, ώστε κάποιοι βουλευτές να ενημερώσουν με τη σειρά τους τις επιχειρήσεις ανάπτυξης γης και τους ισχυρούς εργολάβους και να πάρουν οδηγίες χειρισμών.

Με αυτό τον τρόπο χάθηκαν δύο χρόνια και χάθηκαν εσκεμμένα. Διότι, όπως ξαναείπαμε, σε αυτά τα δύο χρόνια εφαρμόζεται ο νόμος που από τον Ιούλιο του ’21 η ΕΕ είπε ότι ήταν μνήμα του Αγίου Νεοφύτου και βόλευε τους επιχειρηματίες και τους ευκατάστατους πελάτες τους (πολλοί από αυτούς από τρίτες χώρες), πάνω στην καμπούρα του κράτους και του ταμείου του. Και παράλληλα οδύρονται όποτε ανακοινωθεί καμιά κοινωνική παροχή, διότι δεν είναι σωστό να μην έχουμε δημοσιονομική πειθαρχία.

Η Κυβέρνηση χθες αποφάσισε επιτέλους να σταματήσει να κάνει το παιδί για τις δουλειές. Και κατέθεσε νομοσχέδιο (το 4ο, 5ο, 6ο;) και τους είπε «ΦΠΑ 5% μόνο στα πρώτα 110 τετραγωνικά». Όπως είχε ζητήσει η Κομισιόν.

Και -ω τι σύμπτωση!- την ίδια μέρα έφτασε και η δεύτερη (γραπτή) προειδοποίηση από την ΕΕ. Η οποία, στο κείμενό της, δεν μιλά μόνο για κοινωνικά κριτήρια που έχουν σχέση με τετραγωνικά και τιμή αγοράς, αλλά και για εισοδηματικά – περιουσιακά – οικογενειακά, κλπ.

Ψιλά γράμματα για βουλευτές. Οι οποίοι ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι σπίτια ή διαμερίσματα των 350 ή και 475 χιλιάδων ευρώ (χώρια τα άλλα έξοδα για να καταστούν λειτουργήσιμα) προορίζονται «για τα παιδιά μας».

Έκατσαν χθες και αποφάσισαν ότι δεν δέχονται κάτω από 130 τ.μ. Τους πέφτουν λίγα τα 110 τετραγωνικά, παρόλο που ξέρουν πως όποιος θέλει σπίτι ή διαμέρισμα μεγαλύτερο και έχει τα λεφτά, μπορεί να το αγοράσει, να επωφεληθεί με ΦΠΑ 5% για τα 110 τ.μ. και να πληρώσει ΦΠΑ 19% για το εμβαδόν από τα 110 έως και 190 τ.μ. Πού είναι το εξωφρενικό και αντικοινωνικό που οδηγεί τη Βουλή σε «επανάσταση» χωρίς αιτία;

Επιπλέον, εκβιάζουν την Κυβέρνηση πως αν δεν υιοθετήσει (πάλι) τις αξιώσεις τους, θα της φορτώσουν την ευθύνη για τις χιλιάδες… νεαρά ζευγάρια που δεν βολεύονται, τάχα, σε 110 τ.μ. ή δεν μπορούν, λένε, να πληρώσουν στο κράτος κάτι παραπάνω (από τις 350 χιλιάδες που θα δώσουν στον ντιβέλοπερ ή σε άλλον πωλητή!) για να πάρουν ακόμα 5-10-15 τετραγωνικά.

Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος οφείλουν να μην υποχωρήσουν και να μην διακινδυνεύσουν μπελάδες και πρόστιμα από την ΕΕ. Διότι, ας μην ξεχνούν, είμαστε και υπότροποι. Και για έναν άλλο λόγο: Για να μην προκαλέσουν και αυτοί τις χιλιάδες μισθωτούς που δεν παρακολουθούν καν αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν τους αφορά.