> 76η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία

> Χθες ο παραφουσκωμένος (inflated, αγγλιστί, που είναι και πιο καίριο…) Πουτιν γιόρτασε τη Μέρα της Νίκης κατά των ναζιστών της Γερμανίας, με μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση-επίδειξη, και με το νέο αφήγημα ότι αναγκάστηκε να επέμβει στην Ουκρανία επειδή «η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας». Έναν γιατρό, γρήγορα!

> Είπα κι εγώ, δεν θα εμφανιστεί κάποια στιγμή και ο Μπόνο των U2 για να «παίξει» στο ουκρανικό;

> «Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ είναι βασικοί πυλώνες του κεντρώου χώρου» δήλωσε χθες ο Νικόλας Παπαδόπουλος που συναντήθηκε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο της πάλαι ποτέ σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ.

> Ο «κεντρώος χώρος», ως γνωστόν, είναι το βολικό άλλοθι εκείνων που δυσκολεύονται να τοποθετηθούν καθαρά στον δικό τους.

> Στήριξη προς την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ανήκει πολιτικά. Ο κ. Σχοινάς, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, και δεν είναι καθόλου «ένα τυχαίο πρόσωπο», άφησε ενδιαφέρουσες  αιχμές για «παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή». Έχοντας βαθιά γνώση και άριστη εκ των έσω ενημέρωση για το εθνικό θέμα, και ιδίως για την αποτυχία επίλυσής του την τελευταία φορά, ξέρει πολλά για το ναυάγιο!…

> Ένας αριθμός που μέρες τώρα δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μου: Το 51 % των Κυπρίων, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, πιστεύουν ότι δεν ήταν λάθος του Πούτιν που εισέβαλε στην Ουκρανία. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την ΕΕ. Κι αυτός είναι ένας ακόμα από τους πολλούς λόγους που δεν πιστεύω ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί, στο ορατό τουλάχιστον μέλλον. Με τέτοια μυαλά;

> Κι άλλος ένας αριθμός, εξίσου αποκαρδιωτικός: €1 τρισεκατομμύρια φέρεται να έχουν «παρκαρισμένα» σε offshore εταιρίες «οι Κροίσοι του Πούτιν», ρώσοι επιχειρηματίες που ξεπλένουν κρατικό χρήμα σε φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με την Washington Post που αποκάλυψε συγκεκριμένα στοιχεία, αφού μελέτησε ξανά προσεκτικά έγγραφα από τα Panama Papers και τα Pandora’s Papers, σε συνεργασία με την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ).  Από την διασταύρωση των στοιχείων, η έγκυρη εφημερίδα αναέρεται ονομαστικά και καθαρά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στην Κύπρο μας ως «χώρες-πάρκινγκ» των «θησαυρών» των ολιγαρχών του Πούτιν.

> Η πρώτη φορά, θυμάμαι, που άρχισα να συνειδητοποιώ πως μεγάλωσα ήταν κάπου εκεί, στην αρχή της 4ης δεκαετίας της ζωής μου όταν άρχισα να προσέχω ότι υπήρχαν και αστυνομικοί μικρότεροι από μένα.

> Και η πρώτη φορά που κατάλαβα ότι  «ωχ, μπήκα στην Τρίτη Ηλικία» ήταν (α) όταν φώναζαν πρώτη την ηλικιακή μου ομάδα, «την άνω των 60» να πάει να εμβολιαστεί, αλλά και (β) όταν άρχισα να παρατηρώ ότι υπήρχαν και παπάδες μικρότεροι από μένα.

> Γερνάω, μαμά!