Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΠτΔ Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα ανακοινώθηκε η σύσταση «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας» Κύπρου-Ελλάδας.

Στη συνέχεια έγινε λόγος για τη σύσταση «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» στην Κύπρο.

Εάν σκοπός και στόχος των ως άνω δεν είναι άλλος από την επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και κατοχής και η δημιουργία ενός «Ενιαίου, Αρραγούς, Εθνικού, Απελευθερωτικού Μετώπου» για την απελευθέρωση τότε είναι διακηρύξεις κενού περιεχομένου – δηλαδή λόγια του αέρα – και ουδέν δύνανται να προσφέρουν.

Δια τα πάντα στην Κύπρο προσδίδουμε τον χαρακτηρισμό «εθνικού» αλλά εάν κρίνουμε από τις «επιδόσεις» του «Εθνικού Συμβουλίου» και τη συμπεριφορά αυτών που το απαρτίζουν με τις ενέργειες και δηλώσεις τους μάλλον ως «Συμβούλιο Εθνικής Διχόνοιας» θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται όταν μετά την απόρριψη του Βρετανοτουρκικού Σχεδίου Ανάν με το δημοψήφισμα της 24ης/4/2004 να υπάρχουν ακόμα πολιτικοί που περιφρονούν τη θέληση του Κυπριακού Ελληνισμού και συνεχίζουν να ομνύουν (ορκίζονται) πίστη στην ούτω καλούμενη» «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

Τότε πρόκειται περί εμπαιγμού και κοροϊδίας.

Επειδή δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες όσον αφορά πρωτίστως τους προβληματικούς που οδήγησαν στις αποφάσεις στη σύσταση των ως άνω Συμβουλίων, τους σκοπούς, τις επιδιώξεις, ποιοι θα το απαρτίζουν κ.τ.λ. δεν μπορούμε να προβούμε σε σχόλια, εισηγήσεις και προπαντός εποικοδομητική κριτική.

Η στενή και αγαστή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς είναι εκ των ων ουκ άνευ όχι μόνον για το Κυπριακό αλλά για όλα ανεξαιρέτως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός.

Άλλωστε η Τουρκία πολιτεύεται στα πλαίσια της πολιτικής της ούτω καλούμενης «γαλάζιας πατρίδας» που δεν μεταβάλλεται ανεξαρτήτως ποιοι ευρίσκονται στην εξουσία στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Άγκυρα.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι νεοθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας όταν διακηρύσσει στην κάθε περίπτωση ομιλεί για τον «αιώνα της Τουρκίας» και ότι τίποτε δεν θα διαδραματίζεται διεθνώς χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αυτή.

Άλλωστε τα αεροπλανοφόρα της δεν ναυπηγούνται για κρουαζιέρες ούτε και τα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν άλλο σκοπό από την προώθηση αυτών των νεοθωμανικών επιδιώξεων.

Όσοι λοιπόν όχι μόνο ζουν αλλά και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις είναι επικίνδυνοι.

*Πρώην συνδικαλιστής