Αιχμές κατά της ηγεσίας ΑΚΕΛ άφησε χθες η βουλευτής του κόμματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ως απάντηση στους λόγους που δεν είχε ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ήταν χθες φιλοξενούμενη στην μεσημβρινή εκπομπή του Αντ1 ρωτήθηκε για την απουσία της, με την ίδια να ρίχνει το γάντι στην Εζεκία Παπαϊωάννου, δηλώνοντας πώς εάν προκληθεί δημόσια, θα λύσει την σιωπή της και θα δώσει απαντήσεις.

«Δεν ξέρω αν κάποιοι παρεξήγησαν την σιωπή μου», ανέφερε. «Στην πολιτική είναι πολύ πιο δύσκολο να σιωπάς παρά να μιλάς», πρόσθεσε, λέγοντας πώς έχει ακούσει διάφορα σενάρια να αναπτύσσονται αλλά κανένα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Και σίγουρα όχι κάποιοι ψίθυροι που είχαν ευτελή κίνητρα», σημείωσε.

Δήλωσε πώς υπήρχαν πολύ σοβαροί λόγοι που έμεινε μακριά, όμως όπως είπε, επειδή τα εν οίκω μη εν δήμω, δεν θα ήθελε να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο, εκτός, όπως είπε και αν προκληθεί δημόσια.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι λόγοι ήταν τόσο σοβαροί που άγγιξαν θέματα αξιοπρέπειας. «Συνεπώς», είπε, «αν χρειαστεί να ανοίξω αυτό το κεφάλαιο θα το ανοίξω, αλλά μόνο αν προκληθώ. Επιπρόσθετα, έχω τηρήσει μια πολύ συγκρατημένη σιωπή διότι θεωρούσα ότι έπρεπε η προεκλογική εκστρατεία να κυλήσει απρόσκοπτα, όπως και κύλησε», κατέληξε. 

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) αναχωρεί σήμερα για το Καζακστάν για να ηγηθεί αποστολής για την παρακολούθηση  των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 19 Μαρτίου.