Με ανάρτησή του στο facebook ο Χρυσός Τουλούπης διευκρινίζει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΔΕΚ. Για την απόφασή του έχει ενημερώσει επισήμως μέσω επιστολής την πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος.
 
Υπενθυμίζουμε ότι στις χθεσινές ενδοκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, ο Χ.Τουλούπης και η Μαρία Βασιλειάδου είχαν καταλάβει τις πρώτες δύο θέσεις και σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, θα έπρεπε να διεξαχθεί νέα εκλογική αναμέτρηση για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.
 
Στην ανάρτησή του, ο κ. Τουλούπης αναφέρει: Ευχαριστώ όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Συγχαίρω τον πρόεδρο Μ.Σιζόπουλο, την αναπλ. πρόεδρο Μ.Βασιλειάδου, τους δύο αντιπροέδρους και όλα τα εκλεγέντα μέλη της Κ.Ε. Τους εύχομαι δύναμη, κουράγιο και καλούς αγώνες. Εύχομαι το κόμμα μας να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες προκλήσεις που έχει απέναντί του, ενωμένο και δυνατό. Δεν χρειάζεται άλλη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα μιας βδομάδας. Σας Ευχαριστώ.
 
Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Μ.Σιζόπουλος με ποσοστό 84.3%, επανεκλέγηκε πρόεδρος της ΕΔΕΚ, έχοντας απέναντί του τον συνυποψήφιό του Διομήδη Διομήδους, ο οποίος έλαβε ποσοστό 15.7%. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 3,185 μέλη του κόμματος.
 
Τα τελικά αποτελέσματα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΔΕΚ έχουν ως εξής:
 
Μαρία Βασιλειάδου 1208 ψήφους (41,13%)
Χρυσός Τουλούπης 750 ψήφους (25,54%)
Ανδρέας Φιλίππου 551 ψήφους (18,76%)
Ξένιος Ξενοφώντος 292 (9,94%)
 
Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα προκρίνονται στον Β γύρο η Μαρία Βασιλειάδου και ο Χρυσός Τουλούπης, που θα αναμετρηθούν σε νέα εκλογική διαδικασία, καθώς κανείς δεν εξασφαλίζει το 50+1 των ψήφων.
 
Τελικά αποτελέσματα για τη θέση του Α και Β Αντιπροέδρου:
 
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΛΑΒΑΝ:
1.ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ:      1295
2.ΛΥΜΠΟΥΡΗ ΕΛΕΝΑ :         863
3.ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ ΗΛΙΑΣ :       965
4. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΛΕΝΑ:       1271
 
Βάσει των όρων εντολής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η Μαρία – Θρασυβούλου – Χαμπουρή, πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακήρυξε τον Ανδρέου Λευτέρη Α΄ Αντιπρόεδρο του και την Περικλεούς Έλενα Β΄ Αντιπρόεδρο  του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Πηγή: philenews