Με την εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕΔ συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του διαλόγου που πραγματοποιεί με την κοινωνία των πολιτών.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα παιδείας και ειδικότερα της προδημοτικής, δημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης.

  Έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως οι μαθητές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν στην ειδική εκπαίδευση, στη στήριξη παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία καθώς  και παιδιών που αντιμετωπίζουν ρίσκο λειτουργικού αναλφαβητισμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αναπτύσσοντας το ιδεολογικοπολιτικό του πλαίσιο, ανέφερε ότι η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμά του, καθώς επηρεάζει οριζόντια όλο το φάσμα της κοινωνίας και ενημέρωσε τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕΔ για τις προτεραιότητες του σε σχέση με τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και την Παιδεία ευρύτερα.

«Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις για να πάρουμε τη χώρα μπροστά»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χθεσινή συγκέντρωση φίλων και εθελοντών στη Λάρνακα, τόνισε ότι η δική του υποψηφιότητα είναι μια συλλογική προσπάθεια από την Κοινωνία για την Κοινωνία, που πηγάζει από την ανάγκη για νέες νοοτροπίες και προσεγγίσεις, «ώστε με σύνθεση δυνάμεων να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, για ανανέωση, για να αντιμετωπισθούν διαχρονικά ελλείματα και στρεβλώσεις, για να γίνουμε όλοι εμείς μαζί, οι πρωταγωνιστές σε ένα σύγχρονο μοντέλο συμμετοχικής Δημοκρατίας και διακυβέρνησης». 

  

 

 

Μιλώντας στη Λάρνακα σε εκδήλωση για φίλους και εθελοντές στο πλαίσιο του διαλόγου με την Κοινωνία των Πολιτών, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του σημειώνοντας ότι ο δρόμος που επέλεξε δεν είναι η εύκολη οδός, αλλά το έπραξε με τόλμη και αποφασιστικότητα, παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο, «από όλους εσάς, που είστε οι πρωταγωνιστές».

  Ανέφερε επίσης ότι θέτει στο επίκεντρο της προσπάθειάς του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και την κοινωνία ως σύνολο.  «Στοχεύουμε όλοι και όλες να έχουν ίση εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα κοινά, σε με μια Κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από ικανούς τεχνοκράτες, έμπειρους επαγγελματίες και πολιτικές προσωπικότητες από όλους τους χώρους,» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στο σύνολο του κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως κομματικών, ή άλλων προσεγγίσεων και καταβολών, σημείωσε ότι το ξεκάθαρο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών είναι «πώς θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας, πώς θα πάρουμε τη χώρα μας πιο μπροστά και πώς θα διορθώσουμε τα κακώς έχοντα που διαχρονικά αποτελούν τροχοπέδη στην ευημερία των πολλών… Τόλμησα, τολμήσαμε μαζί, το για πολλούς ιδεαλιστικό και ακατόρθωτο, γιατί μου έγινε σαφές μέσα από τον διάλογο με την Κοινωνία, ότι θα πρέπει να πορευτούμε μαζί, με σύγχρονα εργαλεία και προσεγγίσεις για να ετοιμάσουμε και να λάβουμε εντολή διακυβέρνησης από το λαό για ένα πρόγραμμα που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του είπε ότι αυτές εστιάζονται:

  • Στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλες και  όλους, αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας το ΓΕΣΥ.
  • Σε μια ανθρωποκεντρική εκπαίδευση που στόχο θα έχει την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.
  • Στην προαγωγή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού για τους πολίτες του αύριο.
  • Σε ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους με ένα στοχευμένο και ουσιαστικό Κράτος Πρόνοιας για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.
  • Σε ένα Κράτος που θα αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα, βοηθώντας έμπρακτα τη μάνα, τους γονείς, εκσυγχρονίζοντας και δημιουργώντας δομές και εισάγοντας νέα μέτρα και δράσεις στήριξης.
  • Ένα Κράτος που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την μετανάστευση μέσα από διαδικασίες που δεν θα καθιστούν την χώρα μας ελκυστικό προορισμό.
  • Που θα στοχεύει σε μια βιώσιμη καινοτόμα οικονομία, διευρύνοντας την παραγωγική της βάση, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
  • Που θα ανασυντάξει το Κράτος με διαφάνεια, με την καταπολέμηση της διαφθοράς, με έλεγχο και λογοδοσία.
  • Ένα Κράτος που θα αξιοποιεί τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, καθιστώντας την Δημόσια Υπηρεσία φιλική προς τον πολίτη.
  • Ένα Κράτος που θα διασφαλίζει ένα Καθαρό Περιβάλλον, αξιοποιώντας νέες μορφές Ενέργειας.
  • Μια Κύπρο, ισχυρό εταίρο στην Ευρώπη και στην περιοχή με μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στον διεκδικητικό ρεαλισμό, και με ουσιαστική αποτρεπτική ισχύ.
  • Μια πατρίδα επανενωμένη χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξένους εγγυητές, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων και όλων των νόμιμα διαμενόντων στην Κύπρο.
  • Με τεκμηριωμένες προτάσεις που θα αξιοποιούν την μέχρι σήμερα πορεία μας στην ΕΕ και την ουσιαστική εφαρμογή του κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της πατρίδας μας, να εργαστούμε έτσι ώστε η πατρίδα μας να επουλώσει, μέσω της επανένωσης, τις πληγές της και να προχωρήσει μπροστά.
  • Μια πατρίδα που επενδύει στη Νέα Γενιά, που αποτελεί το μέλλον της χώρας μας, που προσφέρει ευκαιρίες μόρφωσης αλλά και ποιοτικής εργασιακής αποκατάστασης. ευκαιρίες επαγγελματικής στέγασης, ευκαιρίες για να φτιάξουν το σπίτι τους, το νοικοκυριό τους, την οικογένειά τους.