Ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, τη συνομιλία απασχόλησαν οι εξελίξεις αναφορικά με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο, οι περιφερειακές εξελίξεις, το μεταναστευτικό, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σε ανάρτησή του ο κ. Λετυμπιώτης επισημαίνει πως, «ο Πρόεδρος  ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου  για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και των συνεργαζόμενων χωρών για την  αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εντός του πλαισίου της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια». Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αναγνώρισε την αξία της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τον γενικότερο ηγετικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην περιοχή, γεγονός που αποδείχτηκε και κατά την εκκένωση πολιτών από το Σουδάν και τον καταλυτικό ρόλο που η Κύπρος διαδραμάτισε τότε».