Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ) προωθείται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δημιουργία Κλάδου Γεωπονίας στο Λύκειο Σολέας, σε πρώτη φάση, με την προοπτική στο μέλλον να δημιουργηθεί Αγροτική Τεχνική Σχολή στη Γαλάτα.

Τον περασμένο Δεκέμβρη το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να λειτουργήσει Κλάδος Γεωπονίας στο Λύκειο Σολέας από τον Σεπτέμβριο 2022, νοουμένου ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από μαθητές. Από τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που έγιναν, 10 τουλάχιστον μαθητές τόσο από την περιοχή της Σολέας- Μαραθάσας όσο και από άλλες περιοχές, ενδιαφέρθηκαν να φοιτήσουν στον συγκεκριμένο Κλάδο

Από κυβερνητικής πλευράς σημειώνεται ότι ο Κλάδος Γεωπονίας αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, στις καλλιέργειες και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία συνδέονται άμεσα με την Αγροτική Οικονομία.

Περαιτέρω σημειώνεται πως ο εν λόγω Κλάδος στο Λύκειο Σολέας θα αποτελέσει τον προθάλαμο της Αγροτικής Τεχνικής Σχολής στη Γαλάτα και θα υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα γενιά αγροτών στις ορεινές κοινότητες.