Σε αποχή από τα μαθήματά τους την πρώτη περίοδο προχωρούν στις 17 Μαΐου 2024 οι μαθητές έξι σχολείων του Ύψωνα. Πρόκειται για το Β’ και το Γ’ Νηπιαγωγείο Ύψωνα, το Α’, το Β’ και το Γ’ Δημοτικό Ύψωνα, καθώς και το Γυμνάσιο Ύψωνα.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Γονέων των πιο πάνω σχολείων αναφέρεται ότι «από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου με το Υπουργό Παιδείας, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Σχολική Εφορεία για υλοποίηση όλων των υποσχέσεων που λάβαμε για επίλυση των προβλημάτων που εκκρεμούν εδώ και χρόνια».

Αναφέρουν περαιτέρω ότι την Παρασκευή, 26 Απριλίου, έληξε το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει και ως εκ τούτου ανακοίνωσαν το πρώτο από τα έξι προσυμφωνημένα μέτρα, το οποίο είναι αποχή των μαθητών/τριών και των 6 (έξι) Δημοσίων Σχολείων Δήμου Ύψωνα την πρώτη περίοδο στις 17 Μάϊου 2024.

«Όλοι οι Σύνδεσμοι Γονέων των Δημοσίων Σχολείων Ύψωνα, βάζουμε τέρμα στην άνιση μεταχείριση των παιδιών μας. Στεκόμαστε απέναντι στην αδιαφορία των υπευθύνων και διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.