Πολύ σημαντικό στοιχείο που δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία στην Πάφο για την φετινή τουριστική σεζόν, είναι η σημαντική αύξηση της κίνησης που προδιαγράφεται από την Γερμανία προς την επαρχία το καλοκαίρι αυτό. Τα δεδομένα μέχρι τα μέσα Απριλίου από τους γερμανικούς οίκους ταξιδίων δείχνουν ότι οι εκτιμήσεις και τα δεδομένα που είχαν αναλυθεί για την Πάφο κατά την πρόσφατη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου, επιβεβαιώνονται πλήρως πλέον: Η τουριστική ροή από την μεγάλη γερμαντική αγορά προς την Πάφο το υπόλοιπο του 2024 θα συνιστά μια εκτόξευση άνευ προηγουμένου, καλύπτοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνεχιζόμενες απώλειες από Ρωσία και Ισραήλ λόγω των συρράξεων.

Βάσει των τελευταίων κρατήσεων και εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους tour operators της χώρας, αλλά και μεμονωμένα σε αερομεταφορείς, η Γερμανία θα διαδραματίσει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην τουριστική κίνηση προς την Πάφο το ερχόμενο καλοκαίρι σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία τουλάχιστον, γεγονός που ενισχύει την καλή θέση της επαρχίας στον τουριστικό χάρτη.

Οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας εκτιμούν επιπρόσθετα ότι υπάρχει αρκετό περιθώριο βελτίωσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας για την Πάφο και του αριθμού αφίξεων επισκεπτών, αλλά και ανάγκη για περαιτέρω γνωστοποίηση της χώρας μας σε αυτή την αγορά. Σε αυτά τα πλαίσια η Γερμανία αντιμετωπίζεται ως υψηλής προτεραιότητας αγορά για την Πάφο, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και να προσελκύσει επισκέπτες σε ολόχρονη βάση. Η πολιτική αυτή διαμηνύθηκε στους γερμανούς οργανωτές ταξιδίων κατά την τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ και του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου.

Η διαπίστωση αυτή σε συνδυασμό και με την συνεχιζόμενη, βάσει όλων των στοιχείων, πολύ υψηλή επισκεψιμότητα από την Βρετανία και φέτος, προκαλεί ευφορία στην τουριστική Πάφο για ένα 2024 που θα αποδειχθεί χρονιά-ρεκόρ στις αφίξεις επισκεπτών.