Οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη προς την Αστυνομία για το πώς θα χειριστεί στη συνέχεια τις υποθέσεις που αφορούν, αφενός, τις αναφορές του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου κατά του Δημήτρη Παπαδάκη, αλλά και, αφετέρου, τις αγωγές του δεύτερου εναντίον του πρώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το οποίο υπέδειξε προς τις αστυνομικές Αρχές ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ότι σε σχέση με τις αναφορές του κ. Σιζόπουλου κατά του κ. Παπαδάκη δεν πρόκειται για καταγγελίες που άπτονται ζητημάτων του Ποινικού Κώδικα. Επεσήμανε ωστόσο ότι ένα με δύο σημεία ίσως χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όσον αφορά τώρα τις καταγγελίες του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ υπέδειξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι αφορούν κυρίως αστικής φύσεως υποθέσεις και μπορούν να συνεχιστούν οι εξετάσεις για να κριθεί στη βάση διερεύνησης της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης προχώρησε την περασμένη βδομάδα σε κατάθεση αγωγής ζητώντας ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ και αποκατάστασή του ως μέλος του κόμματος. Σε γραπτή δήλωσή του ο ευρωβουλευτής στην αγωγή επικαλείται μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνέταξε κατηγορητήριο και αποφάσισε χωρίς εύλογη και πιθανή αιτία (not with reasonable and probable cause) και/ή έγινε για έμμεσα και/ή αλλότρια και/ή ακατάλληλα κίνητρα (indirect or improper motives) και/ή έγινε με έλλειψη καλής πίστης (want of good faith) και/ή έγινε κακόπιστα (mala fide or in bad faith) και/ή ενάντια στο καλώς νοούμενο συμφέρον του Κ.Σ. ΕΔΕΚ (against the benefit of the political party).
2.    Ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο δημιούργησε μια αμιγώς υποθετική εκδοχή των γεγονότων, τα οποία δεν τεκμηριώνονται στην απόφαση και/ή χρησιμοποιήθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά πώς έγιναν αποδεκτά και ούτε πώς εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν, και/ή τα αποδεικτικά στοιχεία και τα τεκμήρια, για τα οποία γίνεται αναφορά στην απόφαση, δεν μπορούσαν να καταλήξουν στα ευρήματα του Πειθαρχικού Συμβουλίου και/ή τα ευρήματα του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι προδήλως παράλογα ή αυθαίρετα.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος