Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ. Werner Hoyer  με αφορμή τη σύσταση του πρώτου Κυπριακού Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου (Cyprus Equity Fund).

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ. Werner Hoyer θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 6 Νοεμβρίου του 2023.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Hoyer θα συνοδεύεται από άλλους αξιωματούχους της ΕΤΕπ, συμπεριλαμβανομένου και του νεοδιορισθέντα Κύπριου Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, κ. Κυριάκου Κακουρή, καθώς και από αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Ενόψει της επικείμενης λήξης της θητείας του κ. Hoyer με το τέλος του τρέχοντος έτους, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ των ωρών 11:00-12:30, με σκοπό την παρουσίαση του πρώτου Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στην Κύπρο (Cyprus Equity Fund) καθώς και την ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της ΕΤΕπ στην Κύπρο κατά την τελευταία δεκαετία ενόσω ο κ. Hoyer βρισκόταν στο πηδάλιο της ΕΤΕπ.