Επανέρχεται ο Γενικός Ελεγκτής με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, για το θέμα της μετακίνησης των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι το θέμα, το οποίο εξέτασε η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι καθαρά χρηματικό, υπό την έννοια ότι αφορά έξοδα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες και όχι θέμα ασφάλειας, το οποίο ουδόλως αμφισβητείται.

Η ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη:

«Η θέση της ΕΥ είναι απλή:

Εκτός εάν ο νόμος καταστήσει τα παιδιά του ΠτΔ δικαιούχους αυτοκινήτου αποκλειστικής χρήσης, το αυτοκίνητο και τα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, θα πρέπει να επιβαρύνουν την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και όχι τον φορολογούμενο πολίτη. Αυτό γίνεται ήδη με τους πολιτικούς αρχηγούς στους οποίους ανήκει το αυτοκίνητο με δικά τους έξοδα, το οποίο οδηγεί αστυνομικός, μέλος της φρουράς τους.

Τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για τα πρακτικά προβλήματα άσκησης των γονικών καθηκόντων, δεν έχουν σχέση με την παρατήρηση της ΕΥ.

Αν η Κυβέρνηση ή τα πολιτικά κόμματα επιθυμούν να διευρύνουν τους δικαιούχους αυτοκινήτου αποκλειστικής χρήσεως και, εκτός από τον ΠτΔ και την Πρώτη Κυρία, να συμπεριληφθούν ξεχωριστά και τα παιδιά του ΠτΔ, θα πρέπει να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή της νομοθεσίας.

Το θέμα είναι μόνο ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ως προς το αυτοκίνητο και συμμόρφωσης με τη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και αφορά ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ. Αυτό αποτελεί απάντηση στον @PapadopoulosVic ότι το θέμα είναι πολιτικό.

Στην Αστυνομία είχε εξ αρχής υποδειχθεί πως, εάν υπήρχε συμμόρφωση με τη νομοθεσία, το θέμα δεν θα περιλαμβανόταν στην Ειδική Έκθεση. Εφόσον δεν υπήρξε, η ΕΥ δεν μπορούσε να συγκαλύψει μια παρανομία, όποιον κι αν αφορούσε».