Την Βρετανία σύντομα πρόκειται να επισκεφθεί το πρώτο κύμα ψύχους για φέτος προερχόμενο από την Ρωσία. Να υπενθυμιστεί πως ήδη έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL» που θα σαρώσει τη χώρα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βαρομετρικό αυτό έχει προκαλέσει θερμοκρασίες έως και -45 βαθμούς Κελσίου στη Ρωσία και αναμένεται να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες μέρες με έναν ανατολικό άνεμο να σαρώνει προς τα δυτικά όλη την Ευρώπη. Το Met Office ωστόσο υποβάθμισε αυτές τις προειδοποιήσεις, κάνοντας λόγο για πτώση της θερμοκρασίας στους 7 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες και όχι για «ασυνήθιστο κρύο».

Έκδοση κίτρινης προειδοποίησης

Κίτρινη προειδοποίηση για ομίχλη έχει τεθεί σε ισχύ στο Μπαθ, στο Μπέρμιγχαμ, στο Νότιγχαμ, σε μέρη του Μάντσεστερ και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου αναμένεται «να παραμείνει όλη την ημέρα» σήμερα, σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας.

Η μετεωρολόγος Clare Nasir προέτρεψε τους μετακινούμενους να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε περιοχές με ομίχλη, με το Newcastle, το Manchester και το Birmingham να βλέπουν υψηλές θερμοκρασίες 6C, 7C και 8C αντίστοιχα. 

Χιόνια τα Χριστούγεννα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ο Τζιμ Ντέιλ, από τις Βρετανικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες, είπε στη Mirror ότι οι επικείμενοι ρωσικοί άνεμοι σηματοδοτούν μια «μεταβατική περίοδο», που θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Είπε: «Η πίεση θα αρχίσει να αυξάνεται προς το τέλος του μήνα και στις αρχές Δεκεμβρίου, συγκρατώντας τον Ατλαντικό και σηματοδοτώντας τη περίοδο μετάβασης.

«Το τέρας από την Ανατολή»

Το κύμα αυτό πάντως ψύχους είναι γνωστό ως The beast from the East και έχει απασχολήσει στο παρελθόν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2018 η Βρετανία είχε δει τη θερμοκρασία να πέφτει στους -11 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές με ύψος χιονιού ως και 50 εκατοστά.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πρόσφατα ότι η αυτή η ψυχρή καταιγίδα πυροδοτήθηκε από την απώλεια θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

philenews / in.gr