Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη μέχρι και την Τετάρτη. Τα πρώτα χιόνια αναμένονται από το βράδυ της Τετάρτης. Αναλυτικά και καιρός μέχρι την Παρασκευή:

Το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το βράδυ.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, αλλά το απόγευμα θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στα εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα γίνουν μεμονωμένα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί χιονόπτωση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: philenews

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες