Η μια κόντρα μεταξύ ΔΗΣΥ και Υπουργείου Οικονομικών διαδέχεται την άλλη. Μετά το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, σήμερα ο ΔΗΣΥ περνά στην αντεπίθεση, μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών σε σχέση με την πρόταση νόμου που κατάθεσε το κόμμα και την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΕΛΑΜ, της ΕΔΕΚ, της ΔΗΠΑ και των Οικολόγων. Με την πρόταση προτείνονται φοροελαφρύνσεις στη φορολογία του εισοδήματος, για οικογένειες με μεσαία εισοδήματα.

Χθες, ο υπουργός Μάκης Κεραυνός δήλωσε πως είναι αδόκιμη η προσπάθεια που γίνεται στη Βουλή την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Επίσης, έκανε λόγο για αποσπασματικές κινήσεις και για λαϊκίστικες προσεγγίσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά εξέφρασε την έκπληξη του για τις δηλώσεις του κ. Κεραυνού για τη στοχευμένη, όπως τη χαρακτήρισε, φορολογική πρόταση, προτού καν τη μελετήσει.

«Ιδίως οι χαρακτηρισμοί του για «αδόκιμη πρόταση» και «λαϊκίστικες προσεγγίσεις», προσβάλλουν εμάς και τους συναδέλφους άλλων πολιτικών δυνάμεων» προσθέτει ο κ. Κουλλά.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως η πρόταση νόμου δεν έχει καμία σχέση τις επικείμενες εκλογές, καθώς, όπως είπε, η εν λόγω φορολογική ελάφρυνση είχε τεθεί από το περασμένο καλοκαίρι ως μέτρο κατά της ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων και τέθηκε έντονα ως πρόταση πολιτικής κατά τις συζητήσεις του προϋπολογισμού.

«Την ίδια αντίδραση είχαμε από την Κυβέρνηση και για δύο άλλες δικές μας προτάσεις πολιτικής, ήτοι τη μείωση της φορολογίας στους τόκους εισπρακτέους και την κατάργηση του ετήσιου τέλους των €350 στις εταιρείες. Και τελικώς, η Κυβέρνηση έσπευσε αργοπορημένα να φέρει η ίδια νομοσχέδια. Η ίδια λανθασμένη ανάγνωση έγινε και με την κατάργηση των μέτρων για το ρεύμα και τα καύσιμα το περασμένο καλοκαίρι, που κόστισε στα νοικοκυριά, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην οικονομία στο σύνολό της».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ σημειώνει πως, εάν το υπουργείο μελετήσει καλά την πρότασή τους, θα διαπιστώσει ότι αυτή είναι δημοσιονομικά εφικτή και στοχευμένη στις οικογένειες που σήμερα το έχουν περισσότερο ανάγκη.