Εκστρατεία που περιλάμβανε στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα πώλησης επίπλων πραγματοποίησε Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 19 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχουν ελεγχθεί συνολικά 125 υποστατικά παγκύπρια. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών καταδεικνύουν πλήρη συμμόρφωση σε ποσοστό 61% από την πρώτη επιθεώρηση που διενεργήθηκε. Στα υπόλοιπα υποστατικά (ποσοστό 39%), εντοπίστηκαν παραβάσεις, δόθηκαν γραπτές συστάσεις και ζητήθηκε συμμόρφωση με τις πρόνοιες της νομοθεσίας εντός τριών ημερών.

Κατά τους επανελέγχους που διενεργήθηκαν, σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε πλήρης συμμόρφωση, εκτός από μια περίπτωση, για την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία επίσημης έρευνας με πιθανή την έκδοση διοικητικής απόφασης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ελέγχθηκε κατά πόσον αναγράφονται τιμές στα προϊόντα, που εκτίθενται προς πώληση, στην τελική αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι ευδιάκριτες, αναγράφονται οι τιμές στα προϊόντα που εκτίθενται σε βιτρίνες, οι εκπτωτικές και προωθητικές ενέργειες είναι αληθής και αναρτάται ενημέρωση για την πολιτική επιστροφών.