Μπαίνει στα βαθιά της προεκλογικής ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, οποίος ετοιμάζεται με την ομάδα του το επόμενο διάστημα να μετακομίσει στα γραφεία του επιτελείου του επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Η ομάδα του υποψηφίου βρίσκεται ήδη υπό σύσταση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να έχει καταλήξει τουλάχιστον στον άνθρωπο στον οποίο θα δώσει τον ρόλο να έχει το γενικό πρόσταγμα και τον συντονισμό της ομάδας και αυτός είναι ο Πανίκος Παπανικολάου.

Υποψήφιος και επιτελάρχης είχαν την πρώτη δημόσια κοινή εμφάνιση τους στο μνημόσυνο του Δημήτρη Χριστόφια. Ο Πανίκος Παπανικολάου είναι επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ζήσει για αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ιδιαίτερα γνωστός στην παροικία. Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη εξέδωσε χθες και η πρώην βουλεύτρια της Συμμαχίας Πολιτών και εν συνεχεία ανεξάρτητη Άννα Θεολόγου.

Όπως πληροφορούμαστε, η κ. Θεολόγου θα έχει και ενεργό ρόλο στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση θέσεων για θέματα Οικονομίας.  Η κ. Θεολόγου, αναφέρει στη γραπτή της δήλωση ότι τα κριτήρια της για την επιλογή υποψηφίου είναι «η καθαρότητα, η εντιμότητα και οι ικανότητες του στη διοίκηση, η ευαισθησία και η πνευματικότητα του, η αξιοπρέπεια και η παιδεία του και το σημαντικότερο οι θέσεις του, η εμπειρία, οι γνώσεις και η τριβή του με την πολιτική εντός και εκτός συνόρων, τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία θεμάτων σε εθνικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει». Αυτά, όπως αναφέρει, χαρακτηρίζουν κατά την άποψή της, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, με τον οποίον «μέσα από αρκετές ώρες συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων, έχω διαπιστώσει ταυτόσημες θέσεις και απόψεις». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τη δήλωση της πρώην βουλεύτριας καλωσόρισε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με ανάρτηση του στο twitter. «Καλωσορίζω τη δήλωση στήριξης από την κ. Άννα Θεολόγου στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την αποφασιστική ένταξη της στην πολυσυλλεκτική προσπάθεια για γνήσια προοδευτική αλλαγή στον τόπο, με ήθος και συνέπεια», έγραψε ο υποψήφιος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια διαμόρφωσης του προγράμματος του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Υποψήφιος και ΑΚΕΛ συντονίζονται σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διακυβέρνησης με το κόμμα της Αριστεράς να έχει κυρίως διακριτικό ρόλο. 

Τις τελευταίες μέρες έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί και το φυλλάδιο της Εζεκία Παπαϊωάννου για τις προεδρικές εκλογές μέσα από το οποίο παρουσιάζεται το «who is who» του Ανδρέα Μαυρογιάννη και τονίζεται η ανάγκη για στήριξη της υποψηφιότητας για να επιτευχθεί ο στόχος της προοδευτικής αλλαγής. «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά, τις ικανότητες και τις προτάσεις για να ηγηθεί της προοδευτικής αλλαγής για την πατρίδα μας. Σε όλη τη δημόσια διαδρομή του υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο που σειρά Προέδρων τον εμπιστεύθηκαν σε υψηλές θέσεις με μεγάλες προκλήσεις. Θέσεις απ’ όπου υπερασπίστηκε με συνέπεια το συμφέρον της πατρίδας», αναφέρεται στο φυλλάδιο του ΑΚΕΛ.

Προστίθεται ακόμα ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. «Είναι άνθρωπος αδιαμφισβήτητης εντιμότητας, χωρίς εξαρτήσεις από κατεστημένα και οικονομικά συμφέροντα. Αποδεδειγμένα διαθέτει το εγνωσμένο διεθνές κύρος και την αξιοπιστία ώστε να μπορεί ν’ αποκαταστήσει την εικόνα της Κύπρου στην Ευρώπη, στα Ηνωμένα Έθνη και στον κόσμο».