Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί στην Πινδάρου ενόψει της μεγάλης αποψινής προεκλογικής συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο Hilton στην Λευκωσία που διοργανώνεται από τους φίλους και υποστηριχτές της υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον υποψήφιο να ετοιμάζεται να ρίξει στο τραπέζι ανατρεπτική πρόταση ολοκληρωμένης συνταγματικής αναθεώρησης.

Η πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως αναφέρουν  οι πληροφορίες, μας θα στηρίζεται σε τρεις άξονες με πρώτο και σημαντικότερο το θεσμό του Αντιπροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η συνταγματική αναθεώρηση που θα προτείνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου αφορά:

>> την εκλογή Αντιπροέδρου, ο οποίος θα εκλέγεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έχει την ευθύνη για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης.

>> το διορισμό θεσμικών, ανεξάρτητων αξιωματούχων αλλά και δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Αβέρωφ θα προτείνει, πριν τον επίσημο διορισμό τους να λαμβάνει τη σύμφωνο γνώμη είτε της Βουλής είτε ειδικού θεσμοθετημένου σώματος και να εισαχθούν μάξιμουμ θητείες.

>> Εισαγωγή του θεσμού διαφάνειας και Λογοδοσίας. Θα πρόκειται για προσωπικότητα, εγνωσμένου κύρους, με ευθύνη να ενισχύει τους θεσμούς που σχετίζονται με διαφάνεια και λογοδοσία.

Δείτε εδώ όλα τα νέα από το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου

Στην αποψινή συγκέντρωση αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή κόσμου, με το επιτελείο των «Φίλων και Υποστηριχτών» του υποψηφίου να στέλνει το μήνυμα πώς η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου αγκαλιάζεται από κόσμο πέραν του στενού κομματικού πλαισίου του ΔΗΣΥ.

Ταυτόχρονα όμως και η Πινδάρου θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος και να στείλει μηνύματα συσπείρωσης της Παράταξης. Στο κόμμα επικρατεί μεγάλη οργανωτική κινητικότητα ενώ κυκλοφόρησαν και οδηγίες για διευκόλυνση των οδηγών για τις ώρες της συγκέντρωσης. Κάτι το οποίο το δείχνει ότι αναμένεται κοσμοσυρροή.