Η προεκλογική δραστηριότητα τρέχει σε πλήρη ανάπτυξη και σε όλα τα επίπεδα, χωρίς διάθεση χαλάρωσης 24/7 προκειμένου να φτάσουν τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Με τη συσπείρωση να είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα των τριών βασικών διεκδικητών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι κοινές εμφανίσεις τους σε τηλεμαχίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. 

Στα επιτελεία των Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκου Χριστοδουλίδη άρχισαν ήδη οι σχεδιασμοί για την επόμενη μεγάλη τηλεμαχία. Το δεύτερο διακαναλικό ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου. Και οι κινήσεις όλων των επιτελείων και οι εξαγγελίες των υποψηφίων δεν είναι άσχετες με τη νέα τηλεμαχία. 

Ένα ντιμπέιτ το οποίο χρονικά έχει μετακινηθεί για αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων των τεσσάρων ιδιωτικών καναλιών (Άλφα, Αντέννα, Σίγμα και Ωμέγκα) μετά από αντιδράσεις ως προς την ώρα μετάδοσης της πρώτης τηλεμαχίας. Ωστόσο αυτή τη φορά θα έχει να ανταγωνιστεί το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κύπελλο που θα μεταδίδεται την ίδια ώρα από το κρατικό κανάλι. Και θα έχει τη δική του σημασία το ποσοστό τηλεθέασης τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβγαλαν μαχαίρια στο μεγάλο ντιμπέιτ οι τρεις υποψήφιοι

>> Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρίας της Δημοκρατίας παρέστη χθες στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Κυριάκου Μάτση, που τελέστηκε στη Λακατάμια. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως, ωσότου το Κυπριακό είναι άλυτο, οφείλουμε να έχουμε μια ισχυρή οικονομία για να μπορούμε και την άμυνά μας να την έχουμε αξιόμαχη και αξιόπιστη αλλά και να στηρίζουμε την κυπριακή κοινωνία. «Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα. Και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε ούτε με μισή ούτε με αδύναμη πατρίδα», σημείωσε. Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση, που έγινε στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην Λακατάμια, ο κ. Νεοφύτου ανάφερε ότι τιμώντας τη μνήμη του σήμερα, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τα βήματά του, τα βήματα της φιλοπατρίας, της προσφοράς, της αρετής και της αγάπης, να ανασκοπήσουμε το παρελθόν, να αξιολογούμε το παρόν και προσμετρώντας τις δυνάμεις μας να χαράζουμε την πορεία για το μέλλον της πατρίδας μας.

>> Ανδρέας Μαυρογιάννης: Μόνο η δική του υποψηφιότητα μπορεί να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά λύσης, ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης. Μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του στην Πέγεια, ο κ. Μαυρογιάννης επανέλαβε ότι στο Κυπριακό παίζουμε στο τέλος της παράτασης, κατά την έκφρασή του, και υπάρχει ο κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης του τόπου, κάτι το οποίο θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικό για τις επόμενες γενιές. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επέκρινε έντονα την Κυβέρνηση για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης αποδίδοντας της «έλλειψη αξιοπιστίας». «Χάθηκε», όπως είπε, με τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς των χρυσών διαβατηρίων και «γίναμε ο περίγελος διεθνώς», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει τάχιστα να επανέλθει η διαφάνεια και η λογοδοσία.

>> Νίκος Χριστοδουλίδης: Την περασμένη εβδομάδα ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης βρέθηκε στο Λονδίνο για σειρά επαφών. Το Σάββατο είχε συνάντηση με Κύπριους νέους που σπουδάζουν και εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο προεδρικός υποψήφιος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών ιδιαίτερα για το μέλλον των νέων, καλώντας τους να εγγραφούν μαζικά στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Οι νέοι και οι νέες μας είναι το μέλλον του τόπου μας και η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας τούς αφορά περισσότερο ίσως από κάθε άλλη γενιά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι επιτακτική η ανάγκη όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι και νέες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Σε μια άλλη εξέλιξη, επίσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή στον κατεχόμενο Κορμακίτη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, όπου συναντήθηκε με την κοινότητα των Μαρωνιτών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν στα κατεχόμενα χωριά τους.