Συνεχίζει η Πινδάρου να ασκεί πίεση προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη για να τοποθετηθεί στο θέμα της ύπαρξης ή όχι συμφωνιών με τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, θέλοντας παράλληλα να συντηρεί το θέμα στην επικαιρότητα ενόψει και του αποψινού διακαναλικού ντιμπέιτ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται ότι θα επιμείνει αρκετά στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είναι ένα ζήτημα από το οποίο θεωρούν στον ΔΗΣΥ ότι μπορούν να κερδίσουν πόντους στο στοίχημα της συσπείρωσης. Ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν σηκώνει το γάντι, παρά τις συνεχείς προκλήσεις, ενώ και στο ΔΗΚΟ ρίχνουν πλέον τους τόνους μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις στελεχών του την Κυριακή και τη Δευτέρα, μετά το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, σε δηλώσεις του χθες επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί μυστικών συμφωνιών του Νίκου Χριστοδουλίδη με τα κόμματα που τον στηρίζουν, παραθέτοντας και δηλώσεις πολιτών αρχηγών σε αντιπαραβολή με δηλώσεις του υποψηφίου.

«Στις 14 Ιουλίου, ο κ. Σιζόπουλος ανακοίνωνε επί λέξει: “Συμφώνησα με τον κ. Χριστοδουλίδη”. Η ΕΔΕΚ έχει εδώ και χρόνια απορρίψει τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Σε τι συμφώνησε ακριβώς με τον κ. Χριστοδουλίδη;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Δημητρίου, προσθέτοντας πως «στις 27 Ιουνίου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε επί λέξει: “Καταθέσαμε και συμφώνησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε 18 σημεία”. Είναι αυτά που δημοσίευσε ο Πολίτης ή άλλα;»

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι στις 3 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κυνηγών ανακοίνωνε: «Τροχοδρομούμε σε περίπτωση εκλογής του, βασικές θέσεις του κινήματος». Με τα φωτοβολταϊκά πάρκα, τι ακριβώς προνοεί η συμφωνία τους; Στις 18 Οκτωβρίου, ο κ. Καρογιάν δήλωνε: «Ο κ. Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε ότι θα ενσωματώσει στο πρόγραμμά του τις προτάσεις μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα πυρά από επιτελείο Αβέρωφ: Τα ψέματα δεν έχουν τελειωμό

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τους ικανοποίησε όλους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο, ενσωματώνοντας ακόμη και αντίθετες μεταξύ τους θέσεις. «Οι συνέταιροι της κοινοπραξίας δημόσια δήλωναν υπερήφανοι για τις συμφωνίες τους.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να δημοσιοποιήσει σήμερα, με ειλικρίνεια και διαφάνεια, όπως διαρκώς επικαλείται, τις κρυφές συμφωνίες. Αλλιώς να τους κατονομάσει δημόσια ως ψεύτες. Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν με ανοικτά χαρτιά. Η χώρα δεν μπορεί να σύρεται από μυστικές ατζέντες», ανέφερε, ενώ καταλήγοντας επισήμανε πως απέναντι στις απειλές που έρχονται, αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για τη χώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν προχωρεί σε μέτρα κατά του «Πολίτη» το ΔΗΚΟ

«Οι Κύπριοι πολίτες χρειάζεται να ακούσουν ξεκάθαρες θέσεις. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι το Κυπριακό θα παραμείνει προτεραιότητα και η οικονομία μας θα παραμείνει δυνατή», σημείωσε.