Η τάση που παρατηρείται μέσα από τις δημοσκοπήσεις που θέλει ακλόνητο φαβορί για την Προεδρία τον Νίκο Χριστοδουλίδη διαφαίνεται και μέσα από τα πρακτορεία στοιχημάτων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε όσους στοιχηματίζουν να επιλέξουν τόσο τον μεγάλο νικητή των προεδρικών εκλογών, όσο και το ποσοστό το οποίο θα λάβουν στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η νίκη του Νίκου Χριστοδουλίδη, που τον περασμένο Οκτώβριο άφηνε €1,45 σήμερα έχει εκμηδενιστεί και δύο από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο δέχονται στοιχήματα σήμερα με απόδοση €1,16 και €1,25. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου, παρόλο το γεγονός ότι τουλάχιστον από όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχεται τρίτος, μετά τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Επομένως, όσοι επιλέξουν σήμερα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η απόδοση που παίζεται σήμερα είναι €3,25 και €4,00. Αντίθετα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσιάζεται το μεγάλο αουτσάιντερ και παίζεται στα πρακτορεία με απόδοση στα €7,00 και €13,00.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό με το οποίο θα καταλήξουν οι υποψήφιοι στον πρώτο γύρο των εκλογών, οι τιμές που δίνουν τα πρακτορεία είναι ιδιαίτερα αυξημένες για τους τρεις πρώτους υποψήφιους σε σχέση με τα ποσοστά που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν τουλάχιστον δημοσιοποιηθεί. Συγκεκριμένα, με βάση την τελευταία δημοσκόπηση που έχει δημοσιοποιηθεί, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λαμβάνει 32,7%, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 21,6% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου 20,7%. Στα στοιχήματα εφόσον ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεπεράσει το 29,95% δίνει €2,00, ο Αβέρωφ Νεοφύτου το 20,5% με απόδοση €1,45 και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εάν ξεπεράσει το 20% με απόδοση €1,80.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προεδρικές Εκλογές: Πότε κλείνει το παράθυρο για στοίχημα

Σημειώνεται ότι χθες η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ), αποφάσισε ενόψει των προεδρικών εκλογών 2023 όπως η παροχή υπηρεσιών στοιχήματος διεξάγεται μέχρι και επτά ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση, δηλαδή μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 23:59 προς αποφυγή επηρεασμού του εκλογικού σώματος και της δημιουργίας εντυπώσεων.