Άγνωστοι οι λόγοι που ακυρώθηκαν τα κριτήρια πρόσληψης συμβούλων στην κυβέρνηση από τις 15/11/2019, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE o λειτουργός της Ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης. Σημείωσε ότι, το γεγονός ενισχύει τη θέση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ώστε το κάθε υπουργικό να μην μπορεί με τόση ευκολία, να αλλάζει να τροποποιεί ή να καταργεί κριτήρια, τα οποία, η Βουλή των Αντιπροσώπων τα ενέταξε σε νόμο για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και οι ίδιοι να είναι νομικά καλυμμένοι. 

Για μας εξακολουθεί να είναι παράνομη η πρόσληψη ανέφερε ο κ. Πετρίδης, καθώς «το κριτήριο ελέγχου είναι ο νόμος του προϋπολογισμού, που αναφέρει ότι ο ειδήμων που προσλαμβάνεται είναι στα καθήκοντα του η διεξαγωγή ερευνών και η ετοιμασία μελετών και σημειωμάτων. Αυτό πρόδηλα παραπέμπει σε πρόσωπο που κατέχει την εμπειρογνωμοσύνη». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε η 19χρονη – «Δεν μπορούσε να αντέξει το κλίμα»

Συμπλήρωσε δε, ότι ένας υπουργός ή υφυπουργός δεν δικαιούται να προσλάβει δικό του πρόσωπο για να ασκεί γραμματειακά καθήκοντα ή δουλειές που έχουν να κάνουν με Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει ζητήσει τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με Συμβούλους, οι οποίες καταγράφουν και τα καθήκοντα που θα κληθούν οι προσληφθέντες να επιτελέσουν, καθώς θα φαίνεται και το ύψος της αμοιβής. 

Activeradio