Ο Μ. Χριστοφίδης, ενεργός πολίτης, σχολιάζει την άρνηση τού Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, να επιτρέψει στην Ελεγκτική Υπηρεσία να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής νομίζω αστειεύεται με την άρνησή του να επιτρέψει στη Ελεγκτική Υπηρεσία να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της Βουλής με το αστείο επιχείρημα ότι η Βουλή είναι οικονομικά ανεξάρτητη.
Φαίνεται ότι αυτός ο κύριος δεν γνωρίζει ότι και η ΑΤΗΚ και η ΑΗΚ και άλλοι κρατικοί οργανισμοί είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και όμως υπόκεινται εις τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Φαίνεται επίσης ξέχασε ότι η Βουλή επέμενε ο Γ. Ελεγκτής να ελέγχει και τη Συνεργατική Τράπεζα (κρατική) και την Κεντρική Τράπεζα που είναι σούπερ ανεξάρτητη υπό την ΕΚΤ.
Του συστήνω του κ. Συλλούρη να ξαναδιαβάσει προσεκτικά το άρθρο 116 του Συντάγματος για τις ξεκάθαρες αρμοδιότητες του Γ. Ελεγκτή.
Γιατί πρώτα δεν συζήτησε το θέμα ο κύριος Πρόεδρος τουλάχιστον με την Επιτροπή Οικονομικών ή την Επιτροπή των Θεσμών ή του Ελέγχου, πριν αποστείλει την αστεία επιστολή του.
Σε αυτόν τον τόπο ο καθένας ανοίγει το στόμα του και λέει ό,τι θέλει χωρίς πρώτα να σκέπτεται ή να ερευνά.
Αυτή είναι η Κύπρος.