Την 8η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σίλιας Φιλίππου με τίτλο «Όψεις και Απόψεις 3» παρουσιάζει από την Πέμπτη 4 Απριλίου η γκαλερί Γκλόρια. 

Ζωγράφος με πάθος, λάτρης του καμβά και των χρωμάτων, η Σίλια Φιλίππου αναδεικνύει και ολοκληρώνει με τη ζωγραφική της το όραμά της για τη ζωή. Αισιοδοξία, χαρά, παιχνίδι, λατρεία της ομορφιάς, ασίγαστος θαυμασμός για την καθηλωτική μορφή της μητέρας φύσης. Στη νέα αυτή ενότητα συνεχίζει το διάλογο με την πολύχρωμη λαμπερή ενότητα των λουλουδιών ‘Όψεις και Απόψεις 2’. «Μια εκθαμβωτική σειρά έργων  που η αρμονική πολυχρωμία της φύσης όπως ξεδιπλώνεται πάνω στους μουσαμάδες καθηλώνει την σκέψη και αδυνατίζει κάθε περιγραφή» σημειώνει ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιάννης Κολοκοτρώνης.

«Μεταφορικά, κανένας πίνακας της Φιλίππου δεν είναι θλιμμένος γιατί η θλίψη ανήκει σε αυτούς που αισθάνονται θλιμμένοι. Στην ποικιλία και στον φυτικό πλούτο η ζωγράφος έχει αναπτύξει την συνειρμική ικανότητα να αντιλαμβάνεται το πλήθος  των διαφοροποιήσεων και να εισάγει εικόνες που προκαλούν αναταράξεις στην παγιωμένη αισθητική. Ανάμεσα στην αλήθεια της περιγραφής και την ψευδαίσθηση παρεμβάλλεται η απροσδόκητα ποιητική εκφραστικότητα της Φιλίππου για να μας δείξει, ότι στις μέρες μας υπάρχουν ζωγράφοι που μπορούν να ζωγραφίζουν χωρίς ψυχολογικά βαρίδια. Και από αυτή την άποψη, η Σίλια Φιλίππου ό,τι ζωγραφίζει δεν είναι άλλο από την ζωτική ενέργεια των σχημάτων και των χρωμάτων τους, μια σφύζουσα ηδονικότητα των χρωμάτων που έλεγε ο Ανδρέας Εμπειρίκος, που προκαλούν ισχυρούς κραδασμούς στην όραση» προσθέτει.

Η Σίλια Φιλίππου ζει και εργάζεται στη Αθήνα. Γεννήθηκε στην Λευκωσία και σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή το 1984-89. Επίσης σπούδασε τέχνη και design στην σχολή Βακαλό. Από το 1990 έως το 2011 ήταν καθηγήτρια Τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. ( Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος) και μέλος του ΕΙ.ΚΑ (Ένωση Κυπρίων Καλλιτεχνών Κύπρου). Είναι παντρεμένη με τον συνάδελφό της καλλιτέχνη Αλέξανδρο Σαντή και έχουν δύο γιούς. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές στην Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή. 

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Λευκωσία, γκαλερί Γκλόρια (22762605). Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Απριλίου, 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 27 Απριλίου