Την ατομική έκθεση έργων της Ελληνίδας σύγχρονης εικαστικού Κικής Κολυμπάρη, με τίτλο «Traveller», παρουσιάζει από τις 5 Απριλίου η γκαλερί Stand in Line, στον Άγιο Ανδρέα.

Η Κική Κολυμπάρη μοιράζεται, για πρώτη φορά, στην Κύπρο έναν προσωπικό χάρτη από φανταστικές σκηνογραφίες και παράθυρα ανοιχτά σε τόπους ασυνηθιστούς.

Όπως αναφέρει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς η αλήθεια τους συνίσταται στη διαρκή μεταφορά της ανάμεσα στη θέληση να δημιουργήσει νέους προορισμούς και στην έκφραση μιας ευαισθησίας που είναι συνδεδεμένη με την ένταση των συναισθημάτων.

«Στις συνθέσεις της ανιχνεύεται μια απόπειρα αυτοανάλυσης. Η ανάγκη απόδοσης του χώρου αντανακλά τη βαθιά αγωνία της να προσδιορίζει τη θέση και τη σχέση με τον κόσμο και το περιβάλλον της. Είναι μια διαδρομή ζωής και τέχνης, στην οποία η έρευνα και η παρατήρηση του χρώματος, της φύσης και του φωτός δεν βρίσκουν τέλος».

«Η ζωγραφική με την απεριόριστη δημιουργική ελευθερία που μου δίνει, με καλεί να πειθαρχήσω, να αναγνωρίσω τις καταστάσεις και να τις διαχειριστώ» σχολιάζει η ίδια η εικαστικός. «Άλλωστε, οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ζήτημα στην τέχνη, βρίσκω ότι αντανακλάται στην καθημερινότητα. Τα αινίγματα, τα θεωρήματα, οι κανόνες και οι εξισώσεις στη ζωγραφική είναι τα ίδια που ισχύουν και στη ζωή καθαυτή» προσθέτει.

Η Κική Κολυμπάρη γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας. Σπούδασε και αποφοίτησε (2012-2017) από το Εικαστικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Αυτή είναι η 3η της ατομική έκθεση, με τις προηγούμενες δύο να φιλοξενούνται το 2019, και το 2022 στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

  • Λευκωσία, γκαλερί Stand in Line (99412000). Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Απριλίου 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 27 Απριλίου