Έκθεση φωτογραφίας της Ερατώς Καντούνα με τίτλο «One Click Away» παρουσιάζει από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου η γκαλερί Lumiere στη Λεμεσό.

32 μαυρόασπρες και 10 έγχρωμες φωτογραφίες παρουσιάζουν μοναδικά το θαλασσινό τοπίο, τα δέντρα, τα αντικείμενα αλλά και τα σχήματα που μας περιβάλλουν σε μια αρμονική δημιουργία, την έκπληξη της στιγμής που εντοπίζει την προοπτική, την αντανάκλαση, τη φωτοσκίαση, αλλά και την επαναλαμβανόμενη ροή των σχηματισμών μέσα στη φύση.

Η φωτογράφος μάς αποκαλύπτει, από τη δική της οπτική γωνία και καλλιτεχνική δημιουργικότητα, την αρμονία, την ομορφιά της κάθε στιγμής, ενάντια στον χρόνο. Μας προσφέρει την έκπληξη της κάθε στιγμής αλλά και την αθανασία της μέσα από τη φωτογραφική τέχνη.

Η Ερατώ Καντούνα, η πρώτη γυναίκα φωτογράφος στην Κύπρο και την Ελλάδα που της απονεμήθηκε το 1999 ο τίτλος της εξαίρετης φωτογράφου (excellence FIAP) EFIAP της Παγκόσμιας Φωτογραφικής Ομοσπονδίας FIAP, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και ζει, μετά τον εκτοπισμό της το 1974, στη Λεμεσό. Έλαβε πολλά βραβεία, χρυσά μετάλλια και διακρίσεις σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Είναι μέλος του Συμβουλίου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού) από την ίδρυσή του το 1984, όπως επίσης και του Συντονιστικού Συμβουλίου των Πολιτιστικών Φορέων της Λεμεσού.

Οργάνωσε μέσα από ταξίδια της σε μακρινές χώρες (Ινδία, Νεπάλ, Κίνα, Βιετνάμ, Μαρόκο κ.α.) προβολές των φωτογραφιών της, με ανάλογη αφήγηση και αναφορά σ’ αυτές.,

120 έγχρωμες φωτογραφίες της περιλαμβάνονται στην Ανθολογία Ποίησης για τη Λεμεσό, «Μπαλάντα της πόλης μου», έκδοση Α. Νεοκλέους, Αθήνα 2003, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Από την πρώτη ατομική της έκθεση το 1998, συνεχίζει να αναδεικνύει την Τέχνη της Φωτογραφίας, κερδίζοντας την καρδιά των φιλότεχνων.     

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Μόνα Σαββίδου–Θεοδούλου, ποιήτρια–συγγραφέας.         

  • Λεμεσός, γκαλερί Lumiere (25344141). Εγκαίνια: Τρίτη 23 Ιανουαρίου, 7μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 17 Φεβρουαρίου