Η πρώτη θεματική εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας είναι εδώ. Τέσσερις παράλληλες δράσεις θα εξερευνήσουν τη σχέση που έχει το Σπίτι με τον εαυτό, την μνήμη και την νοσταλγία.

Οι επιλεγμένες παραστάσεις, εκδηλώσεις και τα εργαστήρια αυτής της εβδομάδας αγγίζουν στις διάφορες πτυχές του Σπιτιού όσον αφορά τη ψυχολογία μας, αντιμετωπίζοντας θέματα της καρδιάς και του σώματος.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας παρουσιάζεται το χορογραφικό έργο της Ρόζας Μαρίας Πάντζη «Πόθεν είσαι;»

Όταν το παρελθόν συναντά το παρόν…. Όταν οι ρίζες του παρελθόντος διαπλέκονται με το παρόν…Ακολουθώντας αυτές τις αόρατες γέφυρες ίσως ανταμώσεις το σπίτι σου.

Ένα χορογραφικό έργο σύγχρονου χορού όπου οι χορευτές είναι τα μέσα επικοινωνίας και έκφρασης, μέσα από τα οποία αντιλαλούν τις ιστορίες των προγόνων μας. Καθώς οι χορευτές κινούνται επί της σκηνής αναζητώντας τις ρίζες τους, η σκηνή μεταμορφώνεται σε τελετουργικό μέρος όπου το παρελθόν σμιλεύει το μέλλον των απογόνων.

Το χορογραφικό έργο εξερευνά την ιδέα της ταυτότητας και του ανήκειν ενός ανθρώπου καθώς αναζητά το ‘σπίτι’ του. Για να επιτευχθεί αυτή η ιδέα, η μουσική που έχει επιλεχθεί από την χορογράφο φέρει χαρακτηριστικά παραδοσιακής Σλαβικής και Μεσογειακής μουσικής.

Η κίνηση έχει αντληθεί από τα ελληνικά και σλάβικα σύμβολα, τα μοτίβα, τις επαναλήψεις και τις δυναμικές που έχουν ενσωματωμένες. Εν κατακλείδι, το έργο έχει δημιουργηθεί με τρόπο που επιτρέπει στο κοινό να ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο την αποδόμηση της ιδέας της καταγωγής που συμβαίνει επί της σκηνής.

  • Ομάδα εκτέλεσης: Μόνικα Μελέκη, Μιράντα Τάσου, Ρόζα Μαρία Πάντζη, Χριστίνα Δημητρίου, Παντελίνα Πάντζη, Ελευθερία Προκοπίου.
  • Χορογραφία: Ρόζα Μαρία Πάντζη
  • Φωτογραφία: Παντελίτσα Χρυσοστόμου
  • Επιμέλεια κειμένων: Χρυστάλλα Καϊάφα

Το έργο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Εισιτήρια διαθέσιμα εδώ.