Η νέα ποιητική συλλογή της Άννας Τενέζη με τίτλο «Σε ρυθμό αρχαίας τραγωδίας» (εκδόσεις Αρχύτας) παρουσιάζεται την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 7.30μ.μ. στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κυπριακής καταγωγής διδάκτωρ αρχαίας και βυζαντινής φιλολογίας Δημήτρης Χατζημιχαήλ, διευθυντής του Β’ Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και η υποψήφια διδάκτωρ Ευαγγελία Βαρμπομπίτη, λυκειάρχις του Β’ ΓΕΛ Πυλαίας. Αμφότεροι θα έρθουν στην Κύπρο με αφορμή την παρουσίαση.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας- Κύπρου Σίσσυ ΣιγουλτζήΡουκά και ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Ελευθέριος Πλουτάρχου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η γραμματέας τη ΕΛΚ Ευδοκία Ζορπίδου και ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με την Αύρα Σιάτη, την Ευαγγαλία Βαρμπομπίτη και την Ευδοκία Ζορπίδου.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται ως μια αντιπολεμική κραυγή κάτω από τον μανδύα της αρχαίας τραγωδίας.

«Χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ σε ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρωπότητας και με απόλυτη επίγνωση της ταπεινότητάς μου, θέλησα μόνο να κραυγάσω κατά του πολέμου και των δεινών που αυτός επιφέρει, παίρνοντας αφορμή από τις Χοηφόρους του Αισχύλου και βάζοντας τον Χορό, που αποτελείται από τις αιχμάλωτες και βίαια αρπαχθείσες Τρωαδίτισσες, να εξεγείρονται σε μια άπελπι προσπάθεια να διεκτραγωδήσουν τη δεινή θέση τους, η οποία όμως τελικά τις αναγκάζει να υποταχθούν ξανά και να επιτελέσουν τον αναπόφευκτο ρόλο τους, ως συνοδοί και συμπάσχουσες της Ηλέκτρας στις χοές, που θέλει να κάνει για τον πατέρα της, αρχιστράτηγο των Ελλήνων στον δεκάχρονο εκείνο πόλεμο, που τις έφερε εδώ αιχμάλωτες» σημειώνει η συγγραφέας.

Η Άννα Τενέζη γεννήθηκε στην Ξάνθη, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και δίδαξε στην Κύπρο, ως φιλόλογος, σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Έγραψε μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα, θεατρικά, σενάρια και πραγματοποίησε τρεις ατομικές και δέκα ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας.