Άμεση διερεύνηση της «απαράδεκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς» Δημοτικού Συμβούλου στη Λεμεσό την περασμένη Παρασκευή ζητά μέσω επιστολής που απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αισθάνομαι ντροπή» – Έντονος ο ΠτΔ κατά την σύσκεψη στο Προεδρικό για τα επεισόδια στη Λεμεσό (βίντεο)

Αυτούσια η επιστολή:

«Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2023 στη Λεμεσό, πέραν των όλων άλλων επεισοδίων μίσους που εκτυλίχθηκαν και για τα οποία η κοινωνία αναμένει την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, έλαβε χώρα ένα συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο νιώθω την υποχρέωση να θέσω υπόψιν σας για διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επεισόδια Λεμεσού: Ψάχνουν στα τυφλά τους κουκουλοφόρους

Πρόκειται για την περίπτωση φερόμενου ως Δημοτικού Συμβούλου Λεμεσού ο οποίος σύμφωνα με οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εμφανίζεται να περιφέρεται το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους της Λεμεσού, βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας σε αστυνομικούς   «σας το λέω από τώρα, από εδώ και να πάει, όπου βρίσκω ντελιβερά θα τον σκοτώνω».

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από αξιωματούχους οι οποίοι οφείλουν να σέβονται το αξίωμα που κατέχουν και να προσέχουν ιδιαιτέρως την συμπεριφορά τους. Ταυτόχρονα τέτοιες συμπεριφορές είναι αξιόποινες και, μεταξύ άλλων, συνιστούν ρητορική μίσους. Γι’ αυτό και παρακαλούμε όπως διερευνηθεί το εν λόγω περιστατικό και να μας ενημερώσετε για τ’ αποτελέσματα της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σταματήστε, είμαστε Κυπραίοι» – Συγκλονίζουν τα όσα έζησαν πολίτες από το μένος των κουκουλοφόρων

Εσωκλείεται το επίμαχο υλικό.

Ευχαριστώ πολύ.

Μ’ εκτίμηση,

Στέφανος Στεφάνου
Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ»