Τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, εξαπέλυσε χθες, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι πληροφορίες για μεγάλη τραγωδία σχετικά με το μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ που αποτέλεσε τον πρώτο μεγάλο στόχο της Χαμάς κατά την επίθεσή της το πρωί του Σαββάτου καθώς σωστικά συνεργεία ανακοίνωσαν ότι στην περιοχή βρέθηκαν τουλάχιστον 260 πτώματα 

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Πρόεδρο του Ισραήλ

Η ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Η κατάσταση στο Ισραήλ επηρεάζει ευρύτερα και την περιοχή και έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι σε διάφορα σημεία στην Κύπρο, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Περίσσοτερα εδώ

Μπάιντεν: Έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης αμερικανικής στήριξης στο Ισραήλ

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία. Περισσότερα εδώ

Ερντογάν για πόλεμο στο Ισραήλ: Αμετάκλητη ανάγκη η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους Περισσότερα εδώ

Ισραήλ: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τον λαό μας» λέει εκπρόσωπος του στρατού Περισσότερα εδώ

Fire and smoke rise following an Israeli airstrike, in Gaza City, Sunday, Oct. 8, 2023. The militant Hamas rulers of the Gaza Strip carried out an unprecedented, multi-front attack on Israel at daybreak Saturday, firing thousands of rockets as dozens of Hamas fighters infiltrated the heavily fortified border in several locations, killing hundreds and taking captives. Palestinian health officials reported scores of deaths from Israeli airstrikes in Gaza. (AP Photo/Hatem Moussa)

Eπίθεση κατά του Ισραήλ: Tέσσερα πρώτα βασικά συμπεράσματα

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η παλαιστινιακή παραστρατιωτική ομάδα Χαμάς πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου σε έκταση και εμβέλεια μαζική επίθεση στο Ισραήλ, με εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και με ομήρους δεκάδες Ισραηλινούς. Περισσότερα εδώ

Με εμπλοκή του Ιράν η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Γιατί τώρα

Ο διεθνολόγος, Βασίλης Κοψαχείλης δίνει απαντήσεις γιατί η Χαμάς επέλεξε τώρα να επιτεθεί στο Ισραήλ και εκτιμά πως μπορεί η τωρινή κρίση μπορεί να εξελιχθεί. Περισσότερα εδώ

«Προετοιμαστείτε για εκκένωση των οικισμών στα σύνορα με Λίβανο»

O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ έδωσε εντολή για προετοιμασία εκκένωσης των οικισμών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Στους 370 οι Παλαιστίνιοι νεκροί, 2.200 οι τραυματίες

Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, στους 370 ανέβηκαν οι Παλαιστίνιοι νεκροί, ενώ τουλάχιστον 2.200 είναι οι τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές μετά την επίθεση της Χαμάς.

Το Ισραήλ κήρυξε και επίσημα πόλεμο

Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ κήρυξε επίσημα κατάσταση πολέμου μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Χεζμπολάχ σε Παλαιστίνιους: «Τα όπλα και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας»

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Χάσεμ Σαφιεντίν έστειλε μήνυμα ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», τόνισε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης.

300 Κύπριοι στο Ισραήλ για προσκύνημα

Σε ό,τι  αφορά τους Κύπριους που βρίσκονται στο Ισραήλ ο κ. Κορνηλίου εξήγησε ότι στη χώρα έτυχε να βρίσκονται μερικές δεκάδες Κύπριοι είτε για ιατρικούς, είτε για τουριστικούς είτε για άλλους λόγους, όπως κάποιοι που πήγαν στο Ισραήλ για τη συναυλία του Μπρούνο Μαρς – η οποία λόγω της κατάστασης τελικά ακυρώθηκε – ενώ υπήρξαν και ακόμη 300 περίπου Κύπριοι οι οποίοι βρέθηκαν στο Ισραήλ για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα.

Αιγύπτιος αστυνομικός ανοίγει πυρ και σκοτώνει 2 Ισραηλινούς τουρίστες και τον ξεναγό τους στην Αλεξάνδρεια Περισσότερα εδώ

Χαμάς: «Αναπληρώσαμε τις δυνάμεις μέσα στο Ισραήλ»

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η ισλαμιστική οργάνωση κατάφερε να «αναπληρώσει τις δυνάμεις της» μέσα στα ισραηλινά εδάφη και να παράσχει βοήθεια στους στρατιώτες της που μάχονται στο πεδίο της μάχης.

Πρόσθεσε ότι οι μαχητές της Χαμάς εξακολουθούν να μάχονται εντός του Ισραήλ. Νωρίτερα, η Χαμάς υποστήριξε ότι η οργάνωση κατάφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί να διεισδύσει στα ισραηλινά εδάφη και να «ενισχύσει τις δυνάμεις της που επιχειρούν στο πεδίο με προμήθειες», σε μερικές περιοχές.

Καταφύγιο στην Κύπρο ψάχνουν εκατοντάδες Ισραηλινοί- Φτάνουν με πτήσεις από Τελ Αβίβ

Πέραν από τους Κύπριους που βρίσκονται στο Ισραήλ, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας, εκατοντάδες Ισραηλινοί ψάχνουν καταφύγιο στη χώρα μας. Περισσότερα εδώ

Η στιγμή που η Χεζμπολάχ εκτοξεύει δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ξεκίνησαν για φεστιβάλ μουσικής και βρέθηκαν αιχμάλωτες της Χαμάς

Σοκαριστικές είναι οι ιστορίες για τα άτομα που απήχθησαν από τις δυνάμεις της Χαμάς, την ώρα των ένοπλων επιθέσεων κατά Ισραηλινών, που γίνονται γνωστές μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Περισσότερα εδώ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Στην αντεπίθεση έχει περάσει ο ισραηλινός στρατος, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς κατά του Ισραήλ. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα.

Εκκενώνει περιοχές το Ισραήλ, 30 νεκροί αστυνομικοί την πρώτη ημέρα του πολέμου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, Ντανιέλ Χαγκάρι, ο στόχος του Ισραήλ είναι να απομακρύνει όλους τους Ισραηλινούς από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Αστυνομία, 30 αστυνομικοί σκοτώθηκαν την πρώτη ημέρα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ μπορεί να επιφέρει περαιτέρω κλιμάκωση»

Η Ζέινα Κοντρ, ανταποκρίτρια του Al Jazeera στη Βυρητό του Λιβάνου σημειώνει ότι η εμπλοκή της Χεζμπολάχ που ανέλαβε το χτύπημα στο βόρειο Ισραήλ μπορεί να επιφέρει περαιτέρω κλιμάκωση.

«Η Χαμάς είχε καλέσει όλες τις ένοπλες ομάδες του Λιβάνου να πάρουν μέρος στον αγώνα κατά του Ισραήλ. Η Χαμάς έχει συμμάχους στο Λίβανο… Όλες οι ομάδες αποτελούν μέρος του άξονα αντίστασης κατά του Ισραήλ», δήλωσε η Κοντρ.

Τουλάχιστον 256 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Ανάμεσά τους 20 παιδιά

Τουλάχιστον 256 Παλαιστίνιοι στη Γάζα σκοτώθηκαν μετά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Άλλοι 1.788 έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 121 παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους επτά διαφορετικών περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν προς τα κέντρα των πόλεων ή να πάνε σε καταφύγια, προετοιμάζοντας την έναρξη επιθέσεων εναντίον στόχων της Χαμάς.

Ανάλυση BBC: Πώς φτάσαμε στη σύγκρουση με τη Χαμάς και η διαμάχη για το τέμενος αλ Άκσα

Πανικός στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ την ώρα που ηχούν οι σειρήνες

Την ώρα που πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις προγραμματισμένες πτήσεις με προορισμό το Ισραήλ γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω των επιθέσεων της Χαμάς, δεκάδες είναι οι επιβάτες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Ισραηλινά ΜΜΕ: Απελευθερώθηκαν αιχμάλωτοι στο Kibbutz Be’eri

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ Kan News μετέδωσε ότι, μετά από 18 ώρες, απελευθερώθηκαν οι όμηροι που κρατούνταν σε ένα κτίριο στο Kibbutz Be’eri.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ ξεκινά έναν μακροχρόνιο και δύσκολο πόλεμο

Το Ισραήλ ξεκινάει έναν «μακρόχρονο και δύσκολο πόλεμο», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανάρτηση που έκανε πριν από λίγη ώρα στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η πρώτη φάση του πολέμου αφορά την εξόντωση των εχθρικών δυνάμεων που διείσδυσαν στο Ισραήλ και σκότωσαν αμάχους και στρατιώτες, γράφει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου αναφέρει πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συνεχιστεί «αδιάκοπα» και με αποφασιστικότητα «έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι» της επιχείρησης.

«Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ και θα νικήσουμε», τονίζει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

philenews / in.gr