Η Διοίκηση του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου εκφράζει με ανακοίνωση της την αγανάκτηση, τη λύπη και τον αποτροπιασμό της για τη θλιβερή είδηση ότι κομμάτι από το δάπεδο του αρχαίου γυμνασίου της Σαλαμίνας διατίθεται προς πώληση σε διαδικτυακές αγορές.

«Η αρχαία Σαλαμίνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι θρασύτατοι αρχαιοκάπηλοι που κοστολόγησαν ένα κομμάτι της ιστορίας της αρχαίας πόλης στα 85 δολάρια, αλλά και εκείνοι οι αμέριμνοι αρχαιολάτρες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα ρημαγμένα κομμάτια της ιστορίας του τόπου, θα πρέπει να ενημερωθούν αρμοδίως: η Σαλαμίνα δεν είναι προς πώληση» σχολιάζει η Διοίκηση του ΙΣΟΚ. 

«Προσμένουμε τη μέρα που η μουσική της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου θα αντηχήσει ελεύθερα στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας και θα ακουστεί σε ολόκληρη την Αμμόχωστο».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Μαρίνος Πουργούρης, Πρόεδρος ΔΣ ΙΣΟΚ, Νικόλας Παπαγεωργίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΣΟΚ και Γιώργος Κουντούρης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΣΟΝΚ.

Πηγή: philenews