Βαριά ποινή φυλάκισης επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 25χρονο κατηγορούμενο για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών και οπλισμού. Στο ίδιο κατηγορητήριο συμπεριλαμβανόταν και 31χρονη Ελληνοκύπρια η οποία καταδικάστηκε σε 6 μήνες ποινή με αναστολή από το Δικαστήριο.

Πρόκειται για άλλη μια σοβαρή υπόθεση η οποία εξιχνιάστηκε από τις Αρχές μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους και αφορούσαν δράση εγκληματικής ομάδας που ασχολείτο με τη διακίνηση ναρκωτικών και οπλών.

Ο 25χρονος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης κρίθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της κατοχής αθλητικού πιστολιού χωρίς άδεια, κατοχής εκκριτικών υλών, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, παράνομης κατοχής με σκοπό της προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Το Κακουργιοδικείου επέβαλε σε αυτόν, διάφορες συντρέχουσες ποινές με τη μεγαλύτερη αυτή των 9 ετών στο αδίκημα της κατοχής με σκοπό της προμήθεια. Σε ό,τι αφορά της 31χρονη κατηγορουμένη το Δικαστήριο επέβαλα ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, για το αδίκημα της κατοχής αθλητικού πιστολιού χωρίς άδεια. Για την υπόθεση κατηγορείτο ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο με απόφασή του το Κακουργιοδικείο στις 29/3/23, τον αθώωσε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 16/6/21 τα μέλη της ΥΚΑΝ και του ΤΑΕ Λεμεσού διενήργησαν έρευνες σε πέντε οικίες και ένα υποστατικό στη Λεμεσό που διέμεναν ο 25χρονος, 37χρονο και μια 31χρονη. Στις οικίες και στα υποστατικά τους εντοπίστηκαν 3 πιστόλια, 128 σφαίρες καθώς και μεθαμφεταμίνη βάρους ενάμισι κιλού.

Τόσο οι ποσότητες ναρκωτικών αλλά και τα διάφορα τεκμήρια, ήταν καλά κρυμμένα σε διαμορφωμένους χώρους στις οικίες των κατηγορούμενων. Για την υπόθεση καταζητείται μέχρι σήμερα ο εγκέφαλος, ο οποίος διέφυγε την ίδια ημέρα που διεξήχθη η συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών.

Στην απόφασή σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο 25χρονος είχε στην κατοχή του την ποσότητα μεθαμφεταμίνη βάρους ενάμισι κιλού με σκοπό την προμήθεια σε αλλά πρόσωπα. Προκύπτει μάλιστα ότι ενεργούσε κατόπιν ενός οργανωμένο σχεδίου διακίνησης και διάδοσης σκληρών ναρκωτικών.