Η κατάσταση εκτονώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χλώρακα, μετά την χρήση δακρυγόνων και του ειδικού οχήματος Αίαντας της Αστυνομίας και παραμένει σήμερα ήρεμη.

Πριν από λίγο προσήχθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οι 16 από τους 21 συλληφθέντες και εναντίον τους εκδόθηκαν διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών. Τέσσερις άλλοι αφέρθηκαν ελεύθεροι γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν εμπλέκονταν στα επεισόδια, ενώ πέμπτο πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο γιατί ήταν ανήλικο.

Μεταξύ των κρατουμένων είναι και ο 47χρονος σύρος που χθες αποτελούσε το πρόσωπο της ημέρας για όλη την Κύπρο όταν σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες δεν δίστασε με οργίλο ύφος να εκτοξεύσει απειλές ότι θα «αναποδογυρίσει την Πάφο».

Το βράδυ και ενώ είχε μετατραπεί σε οικεία φιγούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάλι ενώπιον του τηλεοπτικού φακού ζητούσε συγνώμη αποδίδοντας τις λεκτικές ακρότητες του στα νεύρα και το άγχος από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Και λίγα λεπτά αργότερα, κατέληξε στο κελί αφού βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο των νέων επεισοδίων που έγιναν στη Χλώρακα, αλλά και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά έμπρακτα μεταμελημένος ήταν, ο 47χρονος εντοπίστηκε να μετέχει και στα νέα επεισόδια στη Χλώρακα λίγα μόνο λεπτά αφού είχε αναχωρήσει από την σύσκεψη με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, στην οποία εμφανίσθηκε ως ένας εκ των εκπροσώπων των σύρων της κοινότητας!

Ο 47χρονος εντοπίστηκε ελάχιστα λεπτά μετά σε όχημα με άλλους ομοεθνείς του να κουβαλούν επιθετικά όργανα, υποβλήθηκε σε νάρκοτεστ με ένδειξη θετική και στη συνέχεια επιτέθηκε κατά αστυνομικών.