Δύο κινητά τηλέφωνα εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε κελιά καταδίκων στις Κεντρικές Φυλακές.

Τις έρευνες διενήργησε αιφνιδίως η Αστυνομία αφού είχε εξασφαλίσει πληροφορίες που δημιουργούσαν υποψίες ότι κατάδικοι πιθανόν να εμπλέκονται στα δύο τελευταία εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό και Λευκωσία με θύματα τους Θανάση Καλογερόπουλο και Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Με εντάλματα στο χέρι αστυνομικοί της ΜΜΑΔ και άλλων υπηρεσιών, ερεύνησαν τουλάχιστον δύο κελιά κρατουμένων και αφού έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα υπάρχοντά τους αποχώρησαν. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ τώρα θα γίνει αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για να φανεί κατά πόσον είχαν ή όχι επαφές με πρόσωπα που συνελήφθησαν ή άλλους εμπλεκόμενους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ο ένας από τους κατάδικους που ερευνήθηκε είναι γνωστός στις Αρχές.

Στο μεταξύ, προχωρούν σε πολλά επίπεδα οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας που ερευνούν την εκτέλεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη στο διαμέρισμά του στην Ακρόπολη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πολλά στοιχεία τόσο σε σχέση με τον δράστη όσο και με τα κίνητρα του, ωστόσο όσο προχωρούν οι έρευνες ολοένα και νέα στοιχεία προκύπτουν.

Η Αστυνομία ζήτησε την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε το Αλεξούι, ενώ θα αποταθεί στο δικαστήριο και για την εξασφάλιση διατάγματος αποκάλυψης των τραπεζικών του λογαριασμών. Από τα στοιχεία που θα προκύψουν, αναμένεται να δοθεί μια ώθηση στις έρευνες, ενώ παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις επιστημονικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον κάλυκα ο οποίος «έφυγε» από το φονικό όπλο στρατιωτικού τύπου που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Όπως αποδεικνύεται, ο εκτελεστής έδρασε με επαγγελματισμό και σχέδιο, διέφυγε από δρόμους που δεν καλύπτονταν από κάμερες, ή αν υπήρχαν ήταν τόσο κακής ποιότητας η βραδινή λήψη που δεν αναγνωρίστηκε μέχρι στιγμής, οπόταν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δημιουργούν το υπόβαθρο για να γίνουν βήματα προς εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Ανδρέα Λαμπριανού όσο περνούν οι μέρες τόσο δυσκολεύει το έργο της Αστυνομίας όσο αφορά το ενδεχόμενο συλλήψεων. Οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων και μέσω πληροφοριών αναζητείται μαρτυρία που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.