Αυλαία έριξε άλλη μια σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού να καταδικάζει σημερα (30/01), 26χρονο κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 12 ετών στο αδίκημα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Πρόκειται για τον νεαρό ο οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα της 28ης Ιουλίου 2023, να έχει εντός του βαν αυτοκινήτου του, 29 σακούλες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, 29 κιλών περίπου. Ο 26χρονος παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε τηρήσει στάση σιωπής προς τους ανακριτές της ΥΚΑΝ Λεμεσού σε σχέση με τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, εντούτοις κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, παραδέχθηκε τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λεμεσού επέβαλε στον κατηγορούμενο, ποινή φυλάκισης 12 χρόνων στο αδίκημα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια 29 κιλών κάνναβης. Άξιο αναφοράς είναι ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 33 ετών από το Λιοπέτρι, ωστόσο όπως πληροφορείται το philenews η υπόθεση σε βάρος του 33χρονου, διακόπηκε. Ο 26χρονος σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε λάβει η ΥΚΑΝ Λεμεσού, εκτελούσε ρόλο μεταφορέα ενώ είχε παραλάβει την ποσότητα των ναρκωτικών από την επαρχία Αμμοχώστου.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ έφτασαν στα ίχνη του 26χρονου Ελληνοκύπριου μετά από αξιολόγηση πληροφορίας ότι ο νεαρός ασχολείται με την εμπορία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και ότι την ίδια ημέρα είχε παραλάβει μεγάλη ποσότητα. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας, τα μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν στις 16:00 για έλεγχο το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας.

Σε καταμέτρηση που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν 29 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 29 κιλών περίπου καθώς και το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ.