Δεν παραδέχεται ενοχή ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με 20 κατηγορίες που αφορούν σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα ο ύποπτος κατηγορείται για συνωμοσία για κακούργημα, συνωμοσία για πλημμέλημα, απόσπαση περιουσίας ψευδείς παραστάσεις, παράνομη κατοχή και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλον, απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη κατά την πώληση περιουσίας.

Από την πλευρά της η κατηγορούσα Αρχή, σημείωσε ότι για να παραμείνει ελεύθερος υπό όρους θα πρέπει να καταβάλει προσωπική χρηματική εγγύγηση 10 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά και επιπλέον 65 χιλιάδες ευρώ τραπεζική εγγύηση από μέσω τραπεζικού ιδρύματος, εκτός των κατεχομένων και της Τουρκίας. Περεταίρω, ο ύποπτος να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό σταθμό.

Ο δικηγόρους του Κιουρσάτ, Ρίκκος Μαππουρίδης, ζήτησε από το δικαστήριο, όπως η χρηματική εγγύηση κατατεθεί από τη σύζυγο του υπόπτου, ενώ η τραπεζική εγγύηση να καταβληθεί μέσω δύο διαφορετικών τραπεζικών ιδρυμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύψους 50 και 15 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, ο κ. Μαππουρίδης αιτήθηκε όπως ο ύποπτος παρουσιάζεται στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου, κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα, με τον κατηγορούμενο να παραμένει ελεύθερος ύπο περιοριστικούς όρους, με την καταβολή της χρηματικής και της τραπεζικής εγγύησης και της παρουσίασης του στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα.